Műveletek
Kosár
A kosár jelenleg üres.
Kosár tartalma, rendelés
Vegital

Vegital BNK02-2 Fermenter White Hűtővel ellátott multifunkcionális fermentáló készülék

Gyártói cikkszám: BNK02-2
Garancia: Jogszabály
Külső raktáron
i
Szállítási költségek
Személyes átvétel: ingyenes
Kiszállítás: 1 499 Ft
Átvétel Pick Pack Ponton: 1 299 Ft
Átvétel FOXPOST automatánál: 1 499 Ft
Átvétel Posta csomagautomatában +2 999 Ft: 990 Ft
Átvétel Postaponton +2 999 Ft: 990 Ft
Átvétel Postán +2 999 Ft: 990 Ft
MPL házhozszállítás +2 999 Ft: 1 990 Ft
57 899 Ft
Kosárba
Vegital BNK02-2 Fermenter White Hűtővel ellátott multifunkcionális fermentáló készülék Vegital BNK02-2 Fermenter White Hűtővel ellátott multifunkcionális fermentáló készülék Vegital BNK02-2 Fermenter White Hűtővel ellátott multifunkcionális fermentáló készülék Vegital BNK02-2 Fermenter White Hűtővel ellátott multifunkcionális fermentáló készülék Vegital BNK02-2 Fermenter White Hűtővel ellátott multifunkcionális fermentáló készülék Vegital BNK02-2 Fermenter White Hűtővel ellátott multifunkcionális fermentáló készülék
Képek
Vegital BNK02-2 Fermenter White Hűtővel ellátott multifunkcionális fermentáló készülék
Vegital BNK02-2 Fermenter White Hűtővel ellátott multifunkcionális fermentáló készülék
Részletes leírás | Teljes mutatása

Tejtermékek, erjesztett ételek és italok, savanyúságok – egyik elkészítése sem fog gondot okozni ezzel a fermentáló készülékkel. Ha még több vitamint szeretnél bevinni szervezetedbe természetes úton, neked való ez a készülék.

Fermenter white - Hűtővel ellátott multifunkcionális fermentáló készülék

Az 1,2 liter űrtartalmú, hűtővel ellátott, multifunkcionális fermentáló készülék Magyarországon egyedülállónak számít. Ezzel a különleges, de nagyon egyszerűen működtethető készülékkel állati tejből éppúgy készíthető tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesu"tejből").
Ugyan csak kiválóan alkalmas a készülék különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételek (pl: kimchi, natto, különféle savanyúságok) és italok (pl: rizsbor, azaz szaké) előállítására is. 
Így tehát nemcsak azoknak ajánljuk a készüléket, akik nem fogyasztanak tejtermékeket, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak frissen szeretnének erjesztett ételeket fogyasztani!
A fermentált ételekhez csak a gépre van szükségünk, illetve az erjesztéshez szükséges baktérium kultúrára, amelyet már a webshopunkban is beszerezhettek hozzá:
• Joghurt, tejföl (mezofil), kefir baktérium kultúra
• Sajtkultúrák: krémsajt, fetasajt, gyúrtsajt, parmezán stb.
• Zöldség- és gyümölcs erjesztő kultúrák
• Ha gabona alapú tejhelyettesítőből szeretnél készíteni erjesztett italt/ételt, akkor szükséged lehet még kalcium-kloridra is, amelyet szintén megvásárolhatsz nálunk.

A készülék jellemzői:
• pontos, folyamatos fermentáció
• teljes felületű hőszigetelés
• egyenletes fermentációs hőmérséklet
• digitális kijelző
• programozható fermentációs idő
• automatikus kikapcsolás funkció
• automatikus átváltás erjesztésről hűtésre
• beépített elektronikus hűtőrendszer
• hangtalan működés
• rendkívül egyszerű használhatóság és könnyű tisztíthatóság

A készülék többek közt az alábbi ételek és italok elkészítésére szolgál:
• Tej alapú, vagy tejmentes joghurt, kefir, tejföl, sajtalapok
• Erjesztett zöldségek, gyümölcsök, savanyúságok
• Natto (erjesztett szójabab)
• Kimchi (fokhagymás-chilis erjesztett kínai kel)
Erjesztett italok, rizsbor (szaké)

Mi is az a fermentálás - általánosságban?
A fermentáció (más néven erjesztés) egy olyan kémiai folyamatot jelöl, amelyben valamilyen szerves anyagot enzim hatásnak kitéve lebontunk. Ez történhet baktériumok, penészek vagy élesztőgombák segítségével.
Mi történik ilyenkor? 
A mikrobák az általuk előállított, vagy a táplálékban már meglévő fermentumok (enzimek) segítségével viszik végbe az erjedést. A mikroorganizmusok ugyanis úgy termelnek energiát élettevékenységükhöz, hogy lebontják a szénhidrátokat.
A leggyakoribb erjedések az alkoholos, tejsavas, ecetes, vajsavas és az acetonos. Erjedéssel állíthatunk elő tejfölt, kefirt, joghurtot, vagy például bort, sört, sőt, antibiotikumokat is (például a penicillint).
A fermentáció során keletkezett végtermék tehát ehető, sőt, kimondottan tápláló, és rendkívül egészséges is, hiszen jótékony hatással van a bélműködésre, a tápanyagok felszívódására!
A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével - és akár Vegital növényi italkészítő gépeivel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával - készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép!
Így, ha valaki reggel hideg kókuszjoghurtot akar enni, előző este csak beállítja a szükséges programot, a fermentálás végén a finomság lehűl kb 4-6 fokra, (ezt a hőfokot 24 órán át meg is tartja a készülék), tehát nem kell attól félni, hogy túlfermentálódik, megromlik a vágyott étel, ital.
Sőt! Nemcsak magokból, hanem tejekből is elkészíthetőek az ételek, ezért nemcsak laktóz-érzékenyeknek, vegánoknak vagy paleósoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki tartósítószer nélküli, friss erjesztett finomságokra vágyik!


És, hogy miben áll a készülék „multifunkcionalitása”?
Zöldségeket, gyümölcsöket, és ezek ital változatait is elkészíthetjük vele! Itt megemlítendő a koreaiak nemzeti étele, a kimcsi is (melyről köztudomású, hogy majdnem kikiáltották a madárinfluenza leghatékonyabb ellenszerének 2005-ben).
A kimcsi kiváló példája az évezredekre visszanyúló fermentált ételfogyasztás hagyományának.
A kimcsi egy retekből, káposztából, s egyéb zöldségekből álló étel: kalóriatartalma alacsony, rosttartalma magas (diétázóknak már ezen ismérvek miatt is remek választás!), és egyfajta „szupertápláléknak” is nevezhető, mert tele van A-, B-, C-vitaminnal, és olyan baktériumokkal, amelyek a bélflórára jótékony hatással vannak.

Ebből már a fermentálás egy újabb remek tulajdonságára is rávilágíthatunk: ez egy olyan tartósítást is jelent, amely során nem használunk káros adalékokat, s mivel nem éri az ételt sem túl magas, sem túl alacsony hő, így nem tűnnek el belőle az értékes vitaminok, enzimek sem!
És, ha már szóba jött a bélflóra-regeneráció: akiknek van valamilyen élelmiszer-allergiája, vagy candidiasisban szenved, annak nagyon fontos, hogy sok erjesztett ételt juttasson a szervezetébe. Ha valaki fogyaszt tejterméket, akkor a hagyományos tejtermékek közül a kefirt, joghurtot válassza – amelyet a Vegital fermentáló készülékével egyszerűen elkészíthet!
A bélflórára jótékony hatással lévő baktériumok a fermentált zöldségekben is jelen vannak.
A fermentált ételek előnyeihez tartozik, a szervezet savbázis egyensúlyának beállítása is. E „pufferolás” során a káros baktériumok nem tudnak megtelepedni, ami jó hírt jelenthet a candida gombától szenvedők számára.
Ha szeretnéd látni, a fermentáló készüléket működés közben akkor kattints a képre!
A youtube csatornánkon megnézheted hogy készül a kimchi, a kesu kefir, a rizs joghurt fermentáló készülékben.


Mellékelt tartozékok:
• Használati útmutató
• Rozsdamentes acél tartály, műanyag fedővel
• 4 db kerámia pohár, műanyag fedővel
• 2 db fermentáló tálca
 

Műszaki adatok:

  • Űrtartalom  1,2 l
  • Feszültség  230 V
  • Frekvencia  50 Hz
  • Teljesítmény  2-40 W
  • Súly  3,4 kg
  • Méret  250x250x200


További receptek, információk érhetők el:
• a Vegital, ahogy mi szeretjük elnevezésű zárt csoportunkban, ahova egyaránt szeretettel várjuk azokat, akik még a vásárlás előtt állnak, illetve azokat is, akik már rendelkeznek a készülékkel,
• a Vegital Youtube csatornáján sok recept videót találsz, amelyek segítenek a kezdetekben.

Kiknek ajánljuk?

  • Azoknak, akik természetes úton szeretnének tartósítani.
  • Azoknak, akik még több vitaminhoz szeretnének hozzájutni.
Technikai adatok|Elrejt
Hitel
Otp hitelkalkulátor
Kosárba

Cofidis hitelkalkulátor

Kosárba
Top termékek
Összesen 16 922 termék készleten.
Személyre szabott ajánlatokért, funkciókért lépjen be!
Bejelentkezem
Még nem regisztrált? Néhány kattintással megteheti.
Iratkozzon fel hírlevelünkre,
hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és aktuális ajánlatainkról!
Termékeink

 

 

Árukereső.hu