Műveletek
Kosár
A kosár jelenleg üres.
Kosár tartalma, rendelés
Tippek a megfelelő klíma kiválasztásához

Tippek a megfelelő klíma kiválasztásához

2017. 05. 03.
Nyár minden évben van. Ne a legforróbb időszakban jusson eszünkbe, hogy klímára van szükségünk, mert nagy rá az esély, hogy más is így gondolkodik, és egyrészről kifogyhat a készlet, másrészről pedig az ára is magasabb lehet.

1. Milyet is vegyek?

Alapvetően 3 típusú klímaberendezést különböztetünk meg: léghűtő, a split és a mobil klíma rendszereket.

  • Léghűtő: Akkor érdemes ezt a verziót választani, ha csak egy kisebb helyiséget szeretnék lehűteni. Mindez azonban csak addig hatásos, amíg a jégakku fel nem olvad, ellenben ez az eszköz ideális azoknak, akik nem bírják a hagyományos klímát.

A léghűtő ideális kisebb helyiség hűtésére

  • Mobil klíma: A nevéből adódóan nem igényel fix beszerelést, és magasabb igényeket is kiszolgál, mint a léghűtő, ellenben ne feledkezzük meg arról, hogy a mobilklímánál is meg kell oldani a helyes kivezetést.

A mobil klíma esetében is meg kell oldani a kivezetést

  • Split klíma: Megoldást jelent a hosszútávú hűtésre, melyet kisebb és nagyobb szobákban egyaránt el lehet helyezni, azonban beszerelésükhöz már szakember segítségére van szükség. Egyik nagy előnyük az említett klímáknak, hogy rendkívül esztétikusak és csendesen működnek.

Hosszútávú hűtést biztosít

A split klímákon belül megkülönböztetünk még inverteres és nem inverteres készüléket. Az inverteres klímák tudják szabályozni a teljesítményt, és az adott terheléshez mérten igazodik a működése, ennek megfelelően csak annyit hűt, amennyit ténylegesen szükséges. Ezzel szemben a nem inverteres klímákat ki-be kell kapcsolni, ami viszont lerövidíti a berendezések élettartamát.

Az inverteres klímaberendezés automatikusan ki-be kapcsol

2. Hűtési hatékonyság  

Ellenőrizzük a klíma hűtési hatékonyságát, amelyre az EER jelzés utal. Hűtési hatékonyság az mely az egységnyi villamosenergiából előállított hűtőteljesítményt adja meg.


3.  Figyelem a szűrőkre

A klímaberendezések nem friss levegőt fújnak a helyiségbe, hanem az ott lévő levegőt hűti, megszűri és azt forgatja. Ügyelnünk kell arra, hogy ebben a zárt rendszerben a baktériumok könnyen elszaporodnak, ezért figyeljünk a szűrők tisztítására, hogy a gombák és vírusok elszaporodását megelőzzük.

Figyeljünk oda a szűrők cseréjére
 

4. Hűvös legyen ne pedig zaj  

A klímaberendezés zajszintjét is ellenőrizze le, mert hiába lesz kellemes hideg, ha a légkondicionáló zaja élvezhetetlenné teszi a helyiségben való tartózkodást.

 

Bővebben a termékekről

Összesen 16 850 termék készleten.
Személyre szabott ajánlatokért, funkciókért lépjen be!
Bejelentkezem
Még nem regisztrált? Néhány kattintással megteheti.
Iratkozzon fel hírlevelünkre,
hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és aktuális ajánlatainkról!
Termékeink

 

 

Árukereső.hu