Műveletek
Kosár
A kosár jelenleg üres.
Kosár tartalma, rendelés

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

1. Szolgáltató adatai

2. Engedélyek, tanúsítványok

3. Vevőszolgálat, panaszkezelés helye

4. Rendelés

5. Szállítási és fizetési feltételek

6. Számlázás, fizetési módok

7. Jótállás, szavatosság

8. A vásárlástól való elállási jog

9. Felelősségkorlátozás

10. Érvényesség

11. Regisztráció

 

1. SZOLGÁLTATÓ ADATAI

A MarketWorld.hu

• Tulajdonosa: MWorld Magyarország Zrt.
• Telephelye: H-1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33.
• Székhelye: H-1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33.
• Cégjegyzékszáma: 01-10-048042; a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága által kiadott
• Adószáma: 24881618-2-43
• Az internetes áruház üzemeltetője: MWorld Magyarország Zrt.

Tárhelyszolgáltató

Tárhelyszolgáltató: RackForest Informatikai Kereskedelmi Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
• Telephelye: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22. 3. em.
• Székhelye: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22. 3. em.
• E-mail és webcíme:
info@rackforest.hu; www.rackforest.hu

 2. ENGEDÉLYEK, TANÚSÍTVÁNYOK

 • TEÁOR 4791.08 Csomagküldő internetes kiskereskedelem
• Kereskedelmi tevékenység nyilvántartási szám: 7647/2011 (Budapest Főváros IX. kerület Önkormányzata)
• Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-64670/2013

 3. VEVŐSZOLGÁLAT, PANASZKEZELÉS HELYE

 Az MWorld Magyarország Zrt. vásárlói igényeinek kielégítésére vevőszolgálatot működtet, melyet a következők szerint érhetnek el:

3.1. Személyesen:

• Cím: H-1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33. A épület

• Ügyfélfogadási idő: 

 • Hétfő: 9-18 óráig
 • Kedd: 9-18 óráig
 • Szerda: 8-16 óráig
 • Csütörtök: 9-18 óráig
 • Péntek: 8-16 óráig

• Postai úton: H-1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33. A épület


3.2. Telefonon: (Ügyfélszolgálat): +36-1/58-58-777


3.3. Elektronikus úton: E-mail: info@marketworld.hu


3.4. Vevőszolgálatunk az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:
• megrendelések feldolgozása;
termékek kiszállításának megszervezése munkanapokon, kizárólag Magyarország területére

• információk szolgáltatása;
• reklamációk kezelése;
• hírlevelek küldése.

4. RENDELÉS

4.1. A webáruházunkban feltüntetett árak bruttó fogyasztói árak.

4.2. Kizárólag a webáruházunkban - www.marketworld.hu – leadott megrendeléseket tudjuk elfogadni. Telefonos rendeléseket nem áll módunkban felvenni.

4.3. A regisztráció nem feltétele a rendelésnek.

4.4. A készülékeket a termék melletti „Kosárba” gombra kattintva gyűjtheti össze. A kosár tartalmát megnézheti a felső menüben. Itt a termék típusát és árát, valamint értékét is figyelemmel kísérheti. A mennyiségi módosítást átírással, és a 'Mennyiség módosítása' gomb megnyomásával végezheti el. Amennyiben többféle terméket szeretne rendelni, úgy a 'Vissza a vásárláshoz' gombra kattintva teheti ezt meg. A termékek megrendelését a ’Rendelés folytatása’ ikonra kattintva tudja elindítani.

4.5. Következő lépésként egy adatlapot kell kitöltenie, melyet a számlázás, illetve szállítás szempontjából kérünk. Kérjük, pontos adatokat adjon meg, mert a rendeléséről készült számla azokat fogja tartalmazni.

4.6. Amennyiben cégadatot is megad, a számlát automatikusan erre állítjuk ki. (A számlán a megrendelő neve nem fog szerepelni.)

4.7. Szállítási adatok: ha megegyezik a számlázási, illetve a szállítási cím, akkor a jelölő négyzet kitöltésével az automatikusan átmásolódik. Kérjük, minden esetben pontos adatokat adjon meg szállítási címként, hogy a futár a lehető legkönnyebben megtalálja a megadott címet.

4.8. Fizetési adatoknál lehetősége van kiválasztani a fizetési módot. Személyes átvétel esetén lehetősége van készpénzes és bankkártyás fizetésre.

4.9. Kiszállítás esetén két fizetési megoldás közül lehet választani. Az egyik az utánvétes fizetés, valamint az előre utalás. Előre utalás esetén a küldött díjbekérő alapján tudja teljesíteni az utalást.

4.10. A megjegyzés rovatban közölheti egyéb kéréseit, szállításra vonatkozó igényeit.

4.11. Ha végzett az adatlap kitöltésével a „Következő lépés” gombra kattintson. A megrendelése így még nem teljes. Kérjük, ellenőrizze újra az adatok pontosságát, amelyet, ha szükséges, a vissza gombbal tud javítani.

4.12. Amennyiben adatait és rendelését rendben találta, úgy a „Rendelés elküldése” gombra kattintva véglegesítheti azt. Ekkor a rendszer egy automatikus e-mail visszaigazolást küld, amely a rendelés megérkezését jelenti, és tartalmazza a rendelés sorszámát, amelyre a későbbiekben hivatkozni lehet. Abban az esetben, ha az üzemeltető 48 órán belül nem küld visszaigazolást a rendelés fogadásáról, a fogyasztó mentesül az ajánlati kötöttség alól.

4.13. A rendelések feldolgozása után e-mailben küldünk tájékoztatást az átvétel vagy a szállítás várható időpontjáról.

4.14. Amennyiben a megrendelt termékek között van olyan, amit rajtunk kívül álló okok miatt nem tudunk kiszállítani, alternatív terméket kínálunk fel.

4.15. Az adatbeviteli hibák javítására az ügyfélszolgálati elérhetőségeken van lehetőség a szerződés teljesítése (számlázás) előtt.

4.16. Az e-mailben küldött visszaigazolással az MWorld Magyarország Zrt. még nem fogadja el a megrendelést, ez még nem jelenti a szerződés létrejöttét, mivel a visszaigazolás mindössze a megrendelés az MWorld Magyarország Zrt-hez való megérkezését igazolja. Így adott esetben tévedésből vagy programhiba miatt visszaigazolt alacsony ár vagy készlethiány esetén az MWorld Magyarország Zrt. nem köteles a termék kiszállítására a visszaigazolásban foglalt feltételekkel.

4.17. Az MWorld Magyarország Zrt. a Vásárló megrendelését külön értesítő e-mail útján visszaigazolja, melyben az Ügyfelet tájékoztatja egyebek mellett a szerződés létrejöttéről, illetve a várható szállítás idejéről. A megkötött szerződés írásban foglaltnak minősül.

4.18. Az Üzemeltető és a Vásárló között létrejött szerződés nyelve magyar. Más nyelvű szerződés-kötésre jelenleg nincs lehetőség.

4.19. A webáruház a szerződést iktatja (a rendelésszám alapján), és annak tartalmát öt évig megőrzi.

4.20. A megrendelés annak teljesítéséig szabadon és következmények nélkül módosítható, lemondható, viszont a rendelés teljesítése fizetési kötelezettséget von maga után.

5. SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

5.1. Személyes átvétel
A Vásárlónak lehetősége van arra, hogy a megrendelt termékeket budapesti ügyfélszolgálatunkon (1097 Budapest, Tóth Kálmán utca 33. A épület) személyesen, vagy az Ön által megjelölt személy vegye át. A megrendelt termék átvételének lehetséges időpontjáról, a termék beérkezését követően automatikus üzenetet küldünk a megadott e-mail címre.

Ügyfélszolgálat címe: H-1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33. A épület

Ügyfélszolgálat nyitvatartási idő:

 • Hétfő: 9-18 óráig
 • Kedd: 9-18 óráig
 • Szerda: 8-16 óráig
 • Csütörtök: 9-18 óráig
 • Péntek: 8-16 óráig

5.2. Házhozszállítás
A házhozszállítás egy külön szolgáltatás, amely nem kapcsolódik közvetlenül a termékekhez. A szállítási módot külön szolgáltatásként van lehetőség megrendelni, amely a rendeléshez kapcsolódó számlán külön tételként fog megjelenni. A szállítás Magyarország egész területén hétfőtől péntekig, munkanapokon és munkaidőben történik. A megrendelt termékek kiszállítását futárszolgálattal végezzük.

5.3. Az áruházban megrendelt termékeket (kérjük feltétlenül tüntesse fel a pontos címet és elérhetőségeit) - a megadott határidőn belül kérésére, megbízott futárszolgálattal házhoz szállíttatjuk. Az előzetesen jelzett időpontban át nem vett termék kézbesítését a futár a következő munkanapon újból megkísérli.

5.4. Kis méretű termékek rendelése esetén 2 munkanapon belül, háztartási nagygépek illetve az 50”-nál (126 cm) nagyobb képátmérőjű televízió készülékek, valamint a 40 kg-nál nehezebb termékek esetében 3 munkanapon belül raktárkészlettől függően vállaljuk a kiszállítást.

5.5. Csomagolási költséget nem számolunk fel, a szállítási költség azonban a vásárlót terheli.

5.6. Csomagátvétel FoxPost csomagautomatában
FoxPost csomagautomatákba történő szállítás esetén a helyszínen csak bankkártyával van lehetőség fizetni, de a rendelés során a termék értékét online bankkártyával is ki lehet egyenlíteni. FoxPost automatákba csak bizonyos termékek szállítása lehetséges, amelyek súlya maximum 25 kg, mérete pedig nem haladhatja meg a legnagyobb rekesz méretét, amely 60 x 36 x 62 cm nagyságú csomag befogadására alkalmas. A csomag automatába történő elhelyezéséről a szolgáltató SMS üzenetet küld, amely minden információt tartalmaz, ami szükséges a csomag átvételéhez.

5.7. Csomagátvétel MPL csomagautomatában
MPL csomagautomatába történő szállítás esetén a helyszínen csak bankkártyával van lehetőség fizetni, de a rendelés során a termék értékét online bankkártyával is ki lehet egyenlíteni. MPL automatákba csak bizonyos termékek szállítása lehetséges, amelyek súlya maximum 20 kg, mérete pedig nem haladhatja meg a 50 x 31 x 35 cm-es méretet. A csomag automatába történő elhelyezéséről a szolgáltató SMS üzenetet küld, amely minden információt tartalmaz, ami szükséges a csomag átvételéhez. A csomagot két napig tárolja az automata.

5.8. Csomagátvétel Coop – MOL PostaPonton
A rendelt termék szállítása kérhető Coop és MOL PostaPontokra. A MOL PostaPontok 24 órában, míg a Coop PostaPontok 12 órás nyitvatartással működnek. A csomagok mérete nem haladhatja meg a 20 kg-ot. A csomagokra 5-10 napos várakozási idő kérhető, és a csomag beérkezéséről a szolgáltató SMS-ben vagy e-mailben küld értesítést.

5.9. Csomagátvétel postahivatalban
A postára rendelt csomagok súlya maximum 30 kg lehet, és a csomag legkisebb oldalának mérete maximum 12 x 17,5 cm, leghosszabb mérete maximum 200 cm lehet, illetve a hosszúság + szélesség + magasság együttesen nem haladhatja meg a 300 cm-t. Postahivatalokban készpénzes és bankkártyás fizetési lehetőség is megoldott. A csomag átvételéről a szolgáltató SMS-t vagy e-mailt küld, és az értesítést követően öt nap áll rendelkezésre a csomag átvételére.

5.10 Csomagátvétel GLS CsomagPonton

GLS CsomagPontra történő szállítás esetén az adott CsomagPonton elérhető fizetési módokról a rendelés során a kiválasztott CsomagPont leírásából tájékozódhat, illetve a termék értékét online bankkártyával, továbbá előre utalással is kiegyenlítheti.

GLS CsomagPontra csak bizonyos termékek szállítása lehetséges, amelyek súlya maximum 40 kg, körméretük pedig nem haladhatja meg a 3 métert, maximális magasság: 60 cm, maximális szélesség: 80 cm, maximális hosszúság: 200 cm. A csomag GLS CsomagPonton történő elhelyezéséről a szolgáltató SMS üzenetet küld, amely minden információt tartalmaz, ami szükséges a csomag átvételéhez.

5.11. Szállítási díjak
 

 • Több termék együttes rendelése esetén a rendszer a legdrágább szállítási költséggel rendelkező készüléket veszi alapértelmezettnek.
 • Szállítási költségeink Magyarország egész területére vonatkoznak, és minden esetben a kosárban jelzett szállítási költség a mérvadó.
 • A FoxPost csomagautomatába történő szállítás (nem minden termék rendelhető ezzel a szállítási móddal) 799 Ft.
 • Az MPL csomagautomatás, MPL Postapontos és Postán maradó szállítás (nem minden termék rendelhető ezekkel a szállítási módokkal) 1499 Ft.
 • A Pick Pack Pontra történő szállítás díja (nem minden termék rendelhető ezzel a szállítási móddal) 799 Ft.
 • A GLS CsomagPontra történő szállítás (nem minden termék rendelhető ezzel a szállítási móddal) 799 Ft.
 • Minden egyéb kisgép (háztartás, barkács stb.) házhoz szállítása futárszolgálattal 999 Ft.
 • Főzőlap, mikrohullámú sütő házhoz szállítása 1999 Ft.
 • Tűzhely, sütő, mosogatógép házhoz szállítása 3999 Ft.
 • Hűtő, mosógép, szárítógép házhoz szállítása 3999 Ft.
 • Side by Side hűtőszekrény házhoz szállítása 5999 Ft.

 

A fenti szállítási feltételek és díjak kizárólag a webáruházban történő vásárlás esetén érvényesek és tájékoztató jellegűek.

5.12. A Vásárlónak vállalnia kell a kiszállított termék átvételét, és azt aláírásával szükséges igazolnia. Átvételkor a vásárlónak meg kell győződnie arról, hogy a rendelt termék került kiszállításra a megrendelt mennyiségben és minőségben. A mennyiségi és az azonnal észlelhető minőségi kifogását (pl. sérült doboz), haladéktalanul jelezze a szállítónak, aki az átvétel helyszínén és időpontjában jegyzőkönyvet fog készíteni. Reklamációkezelés során szükség lesz erre a jegyzőkönyvre.

5.13. Az átvételi elismervény aláírása előtt mindig vizsgálja meg a futár jelenlétében, hogy a küldemény csomagolásán látható-e sérülés, benyomódás, a csomag bontatlan állapotban van-e.
A futár a helyszínen maximálisan 5 percet tud várni. A csomag tartalmi ellenőrzésére, szétszedésére/beüzemelésére/összerakására, telepítésre stb. nincs lehetőség.
Amennyiben a csomag külsőleg sérült, a futár kérésre megvárja a felbontást és szükség esetén jegyzőkönyvet vesz fel.

5.14. Amennyiben nincs lehetőség a terméket kibontani és a készülék sérült, kérjük jelezze a sérülés tényét az átvétel napján az info@marketworld.hu e-mail címre.

5.15. Nagyháztartási gépek házhoz szállítása esetében a futárszolgálat (Kova Trans Kft.) előre egyeztetett időpontban szállítja ki a megrendelt terméket. Lehetőség van a régi típusú nagyháztartási gép elszállítására abban az esetben, ha a rendelés során a „Megjegyzés” rovatba feltünteti a vásárló ezt az igényét, továbbá a régi készülék szállítható, és a higiéniai elvárásoknak megfelelő állapotban van (pl.: hűtőszekrény leengedve, tűzhely kikötve stb.).

Megjegyzés: a leadandó készülék mennyiségben és funkciójában nem térhet el a megvásárlásra kerülő terméktől.

A régi készülék elszállítását csak abban az időpontban tudjuk vállalni, amikor a futárszolgálat az új készüléket kiszállítja. Továbbá lehetőség van a régi készülék díjmentes leadására is ügyfélszolgálatunkon nyitvatartási időben a 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33/A szám alatt.

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy amennyiben a termék átvételekor a kibontás és a csomag minőségi ellenőrzése nem történik meg, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Megjegyzés: a rendelt nagyháztartási gépek esetében beüzemelést nem vállalunk.

 

6. SZÁMLÁZÁS, FIZETÉSI MÓDOK

6.1. A számlát minden esetben a MarketWorld webáruház tulajdonosa, az MWorld Magyarország Zrt. állítja ki, amely tartalmazza a termék vételárát és a szállítási költséget.

6.2. A megrendeléskor az alábbi fizetési módok közül van lehetőség választani.

• Készpénz: kiszállítás alkalmával, az áru átvételekor a szállítónál készpénzben, a kiállított számla alapján. Értékhatártól függetlenül, az utánvétes (futárnál, átvételkor fizetendő) fizetési móddal kért házhoz szállítás esetén bruttó 299 Ft utánvét kezelési költség kerül felszámításra.

• Készpénz: Ügyfélszolgálaton történő átvételnél az ügyfélszolgálati irodában készpénzben vagy bankkártyával. (Visa; Visa Electron; Master Card; Maestro; V Pay). Ügyfélszolgálatunkon történő fizetéskor utánvét kezelési költség nem kerül felszámolásra.

• Átutalással: a kiszállítást megelőzően banki átutalással az MWorld Magyarország Zrt. bankszámlájára, előlegbekérő alapján.
• Online bankkártyás fizetés: a rendelés véglegesítése után, az OTP portáljára irányítva van lehetőség online bankkártyás fizetésre.

 

7. JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG

Jótállás

7.1. Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról a készüléken kívül álló 151/2003.(IX.22) Kormányrendelet rendelkezései az irányadók.

7.2. A jótállási igény a forgalmazó által biztosított jótállási jeggyel és a vásárlás tényét minden kétséget kizáróan igazoló számlával vagy annak másolatával érvényesíthető. Előfordul, hogy egyes forgalmazó/gyártó nem ad ki jótállási jegyet, ebben az esetben elegendő a javítás helyén a vásárlást igazoló számla bemutatása.

7.3. A jótállási igény elutasítható, ha a hiba rendellenes vagy a kezelési tájékoztatóban foglaltaktól eltérő használat, szakszerűtlen szállítás, tárolás vagy a külső behatás eredménye, továbbá, ha a készüléket a garancialevél címlistájában szereplő szakszervizeken kívül korábban már más javította, illetve, ha a készülék javítása lehetetlenné válik a gyártó, az értékesítő vagy a szerviz működési körén kívül álló okból.

7.4. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003.(VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadók.

7.5. A jótállás időtartama a tényleges teljesítéssel, a terméknek a Vásárló részére történő átadásával vagy a készülék üzembe helyezésével kezdődik.

7.6. Tartós fogyasztási cikkek körét a 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet melléklete tartalmazza, melyekre a jogszabály egyéves kötelező jótállási időtartamot ír elő.

7.7. Az egyes termékekre vonatkozó jótálláshoz fűződő jogok köréről minden esetben a jótállási jegyben foglaltak az irányadók. A jótállás időtartama alatt az Üzemeltető a jótállási jegyben biztosítottaknak megfelelően vállalja a hibás termék javíttatását, amennyiben ez nem lehetséges, a termék cseréjét, árleszállítását vagy a vásárlástól való elállást. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

7.8. A jótállási kötelezettség nem vonatkozik azon hibára, amelynek oka a teljesítés után keletkezett. A jótállás a Vásárló törvényből eredő szavatossági jogait nem érinti. A Vásárló a javítás helyéről az adott termék garanciajegyén, vagy az Üzemeltető ügyfélszolgálatán tájékozódhat.

7.9. Kellékszavatossági jog

7.9.1. Hibás teljesítés esetén a/ 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet, 72/2005. (IV. 21.) Korm. rendelet és a 2013. évi V. törvény alapján az MWorld Magyarország Zrt. jótállásra köteles.

7.10. Jogok a határidőn belüli jótállás alapján

7.10.1. A termékek adatlapján a MarketWorld áruházában feltüntetett időtartamú jótállást vállal a termék gyártója, amelyet a Vásárló a gyártó márkaszervizében vagy a terméket a MarketWorld ügyfélszolgálatára visszajuttatva érvényesíthet.

7.11. Mentesülés jótállási kötelezettség alól

7.11.1. A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

7.11.2. Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet.

Szavatosság

7.12. A szavatosság az eladó hibás teljesítéséért való felelősségét jelenti. Hibás a teljesítés, ha a termék – a teljesítés időpontjában – nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.

7.13. Hibás teljesítés esetén van lehetőség kérni a termék javítását vagy cseréjét, amelyek közül – főszabály szerint – a fogyasztó választhat. Nincs mód a választásra, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen. Ezen túl viszont van lehetőség árleszállításra vagy a vásárlástól való elállásra.

7.14. A javítást vagy cserét a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni törekedve arra, hogy a javítás vagy csere legfeljebb 15 napot vegyen igénybe. A forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyből egy másolatot a fogyasztónak át kell adni. Javításra az árut az eladó elismervény ellenében veszi át.

7.15. A teljesítés időpontjától számított kétéves elévülési határidő alatt érvényesíthető a szavatossági igény.
A Polgári Törvénykönyv szerint a jogosult a teljesítés időpontjától számított hat hónapos elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági jogait. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003.(VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadók.

Kellékszavatosság

7.16. Kellékszavatosság érvényesítése

7.16.1. Ön az MWorld Magyarország Zrt. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

7.17. Jogok a kellékszavatossági igény alapján

7.17.1. Ön – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

7.17.2. Kérhet javítást vagy cserét, kivéve, ha ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a javítást vagy a cserét nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

7.17.3. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt vagy arra a vállalkozás adott okot.

7.18. Kellékszavatosság érvényesítésének határideje

7.18.1. Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. A szerződés teljesítésétől számított kétéves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

7.19. Kellékszavatosság jogi érvényesítésének egyéb feltételei

7.19.1. A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az MWorld Magyarország Zrt. vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság

7.20. Termékszavatosság érvényesítése

7.20.1. Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

7.21. Jogok a termékszavatossági igénye alapján

7.21.1. Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

7.22. A termék hibásnak minősítése

7.22.1. A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

7.23. Termékszavatosság érvényesítésének határideje

7.23.1. Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

7.24. Termékszavatosság jogi érvényesítésének egyéb feltételei

7.24.1. Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

7.25. Mentesítés a termékszavatosság kötelezettsége alól

7.25.1. A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy: a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

7.25.2. A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

7.25.3. Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

8. A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA

8.1. Amennyiben a vásárlástól a termék átvételét követően kíván elállni, azt a következő módon teheti meg.

8.1.1. A vásárló (kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy) az áru átvételét követő 14 napon belül (naptári nap) indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ennek módjáról a 45/2014. (II.26.) számú kormányrendelet rendelkezik, mely a vállalkozás és a fogyasztó között létrejött szerződésre vonatkozik.

8.1.2. A fogyasztó az elállás jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.

8.1.3. Kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú készülék visszaszolgáltatása esetén térítjük meg a teljes vételárat. Amennyiben élni szeretne elállási jogával, azt 14 napon belül jelezheti ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén ÍRÁSBAN, egyértelmű nyilatkozatával.
(
Nyilatkozat minta)

8.1.4. A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A termék visszajuttatásáról a vásárlónak kell gondoskodnia. A megrendelt terméket postai úton, futárszolgálattal vagy személyesen lehet visszajuttatni telephelyünkre.

8.2. A visszaszolgáltatással kapcsolatban felmerülő költségek a Vásárlót terhelik, kivéve egyedi megegyezés esetén, ha a Vállalkozás vállalja a visszaküldés költségeit. Az utánvéttel, portósan feladott csomagokat cégünk nem vállalja át! A visszaszállítás költségén kívül más egyéb költség nem terheli a Vásárlót.

8.3. Amennyiben a fogyasztó elállás esetén nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, úgy az ebből adódó többletköltséget a vállalkozás nem köteles megtéríteni.

Vásárlástól való elállási jog esetén az alábbi díjtáblázat alapján tudjuk elszállíttatni a készüléket:

 • 0 - 1 kg 2490 Ft (bruttó)
 • 1 - 3 kg 3490 Ft (bruttó)
 • 3 - 10 kg 4990 Ft (bruttó)
 • 10 - 20 kg 5990 Ft (bruttó)
 • 20 - 30 kg 6990 Ft (bruttó)
 • 30 - 100 kg 9990 Ft (bruttó)
 • 100 kg-tól 10990 Ft (bruttó)

8.4. A nem rendeltetésszerű használatból eredő károknak a megtérítése a Vásárlót terheli. A visszaküldött csomag átvételét követően jegyzőkönyv kerül kiállításra. A visszaszállított csomagnak rendelkeznie kell a gyári csomagolásban található kiegészítőkkel, tartozékokkal, dokumentációkkal.

8.5. Az MWorld Magyarország Zrt a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követően haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére.
A fogyasztó felelősségre vonható a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. A megrendelő elállási jogát a 45/2014 (II. 26.) Kormányrendelet szabályozza.

8.6. Elállási joggal kapcsolatos tájékoztatás higiéniai termékkörbe tartozó termék(ek) esetén

8.6.1. A vonatkozó rendelkezések alapján a fogyasztó nem gyakorolhatja az online adásvétel kapcsán biztosított speciális, indokolás nélküli elállási jogát olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai termékek kategóriájába esik. A speciális értékesítési formára hivatkozással való 14 napon belüli, indoklás nélküli elállási jogát tehát csak akkor gyakorolhatja e termékkör esetében, ha annak csomagolását nem bontotta ki (pl. fehérnemű, bőrrel-testrészekkel érintkező termékek). Ha vita áll fenn a felek között annak megítélésében, hogy a termék higiéniai termék-e vagy sem, bíróság, békéltető testület jogosult eljárni.

8.6.2. Az e pontban foglaltak kizárólag a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő Ügyfeleink (fogyasztó) tekintetében érvényesülnek.

8.7. Jogviták rendezésére az online vitarendezési platformon van lehetőség. https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

8.8. Az MWorld Magyarország Zrt. együttműködési kötelezettséget vállal a békéltető testületi eljárásban.

8.9. A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 11. § (1) bekezdésének w) pontja alapján az MWorld Magyarország Zrt. tájékoztatja a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről, továbbá a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület nevéről és székhelyének postai címéről: http://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

8.10. A 378/2016. (XII. 2.) Kormányrendelet értelmében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31. napjával jogutódlással megszűnt.

Az NFH általános jogutódja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint a másodfokú ügyekben országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz kerülnek a stratégiai feladatok, például az ellenőrzések szakmai felügyelete, illetve a tárca felügyeli a két fogyasztóvédelmi laboratóriumot, továbbá a magyarországi Európai Fogyasztói Központot.

Ezzel egyidejűleg 197 járásban jelenik meg fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatkör, így tehát a fogyasztók 2017. január 1-től panaszaikkal elsősorban a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak. Elérhetőségeket itt találhatnak: http://jarasinfo.gov.hu/

9. FELELŐSSÉGKORLÁTOZÁS

9.1. A webáruházon keresztül történő vásárlással a Vásárló elfogadja az internet lehetőségeit, és korlátait.

9.2. A Vásárló tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie. Az MWorld Magyarország Zrt. nem felel a vis majorból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért (vírus, szoftverhiba, illetve internetes hiba).

9.3. Amennyiben az MWorld Magyarország Zrt. minden gondossága ellenére hibás ár kerül a webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő árra, akkor az MWorld Magyarország Zrt. nem köteles kereskedelmi, adás-vételi szerződést kötni, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szerződéskötést, amelynek ismeretében a vásárló elállhat vásárlási szándékától.

9.4. Az MWorld Magyarország Zrt. jogosult a vásárlás feltételeit és szabályait, a jelen szabályzatot bármikor indoklás és külön értesítés nélkül, egyoldalúan módosítani.

10. ÉRVÉNYESSÉG

A jelen üzletszabályzatban foglaltak - így a megrendelésre vonatkozó feltételek is -, továbbá a weboldalon feltüntetett árak csak és kizárólag a MarketWorld webáruházon keresztül történő vásárlás (interneten keresztül történő megrendelés) esetén érvényesek. A vásárló a regisztrációval, illetve a megrendeléssel tudomásul veszi és elfogadja a jelen szabályzatban foglalt valamennyi feltételt.

11. REGISZTRÁCIÓ

11.1. A regisztráció és a hozzá kapcsolódó adatszolgáltatás önkéntes. A regisztráció írásban, az MWorld Magyarország Zrt. honlapján keresztül, egy online adatlap kitöltése és elküldése útján történik, melynek feltétele, hogy a felhasználó a jelen üzletszabályzatot elfogadja, és annak rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek ismerje el. A regisztráció nem feltétele a vásárlásnak, a megrendeléshez adott e-mail cím alapján a felhasználói fiók automatikusan létrehozásra kerül, és erről a megadott e-mail címre visszaigazoló levél kerül kiküldésre.

11.2. Az MWorld Magyarország Zrt. jogosult visszautasítani bármely regisztrációs igényt, amennyiben a felhasználó valótlan vagy hiányos adatokat ad meg a regisztrációs adatlapon, vagy az adatokból, illetve a körülményekből arra lehet következtetni, hogy a regisztráció célja nem a weboldal rendeltetésszerű használata. Az MWorld Magyarország Zrt. jogosult továbbá a regisztrációt törölni, amennyiben a weboldal használata (böngészés, illetve megrendelés esetén) a felhasználó részéről visszaélést, jogellenes magatartást vagy cselekményt észlel.

11.3. Korábban már regisztrált felhasználóink akár a kosár összeállítása előtt, akár utána a ’Belépés’ funkcióval, felhasználónevük és jelszavuk beírásával tudnak bejelentkezni.

11.4. A regisztrált felhasználó regisztrációját bármikor törölheti, vagy töröltetheti, ha azt írásban jelzi az info@marketworld.hu e-mail címen, vagy a 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33./A címre lemondó levelet küldve. A regisztrált felhasználó csak saját nevében vásárolhat, illetve járhat el. Gazdálkodószervezet esetében az arra jogosult, vagy felhatalmazott személy járhat el.

Dátum: 2020.06.13.

A hatályos ÁSZF ide kattintva tölthető le.