Műveletek
Kosár
A kosár jelenleg üres.
Kosár tartalma, rendelés

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Az MWorld Magyarország Zrt. (1097 Budapest, Tóth Kálmán utca 33/A., cégjegyzékszám: 01-10-048042, adószám: 24881618-2-43, továbbiakban: Adatkezelő), mint a marketworld.hu webáruházat (továbbiakban Webáruház) üzemeltető cég, aláveti magát a következő tájékoztatónak.
A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) szerint az alábbi tájékoztatást adjuk.

Jelen adatkezelési tájékoztató az alábbi oldalak adatkezelését szabályozza:

https://www.marketworld.hu

A tájékoztató módosításai a fenti címen történő közzététellel lépnek hatályba.

1.   Az Adatkezelő megnevezése, elérhetősége

Név: MWorld Magyarország Zrt.
Székhely: 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33./A
Email cím: adatkezeles@marketworld.hu
Telefon: +36-21/58-58-777
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-64670/2013

2. Közös Adatkezelők megnevezése, elérhetősége

  • eMAG Marketplace (a www.emag.hu oldalon található felület, amely az eMAG-on kívül az emag.hu-n forgalmazóként jelenlevő vállalkozások termékeit és szolgáltatásait jeleníti meg)

Név: S.C. DANTE INTERNATIONAL S.A. (romániai székhelyű gazdasági társaság)
Székhely: Bukarest, Soseaua Virtutii nr. 148, sector 6.
Adószám: 26915131-2-51
Email cím: info@emag.hu
Telefon: +36-1/ 885-5500

  • arukereso.hu ár összehasonlító oldal (a www.arukereso.hu oldalon található felület, amely megjeleníti az Mworld Magyarország Zrt. Webáruházában található termékeket. Érintett a kiválasztott terméket megvásárolhatja az arukereso.hu kosár program használatával illetve az Mworld Magyarország Zrt. Webáruházában átirányítást követően.)

Név: Online Comparison Shopping Kft.
Székhely: 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.
Adószám: 24868291-2-42
Email cím: info@arukereso.hu
Telefon: +36-1/782-2890

  • Online bankkártyás vásárlás

Online bankkártyás fizetés esetén a vásárlókat az OTP felültére irányítja a www.marketworld.hu webáruház.
Név: OTP Bank Nyrt.
Székhely: 1051 Budapest, Nádor utca 16.
Adószám: 10537914-4-44
Email cím: info@otp.hu
Telefon: +36-1/ 473-5000

  • Áruhitel

Név: Cofidis Magyarországi Fióktelepe
Székhely: 1133 Budapest, Váci út 96-98.
Cégjegyzékszám: 01-17-000367
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 01498-0001

  • Otthon Melege Program pályázat beváltása

Az államilag támogatott Otthon Melege Program pályázatkezelője
Név: NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 1024 Budapest, Horváth utca 14-24.
Levelezési cím: 1277 Budapest 23, Pf.: 55.
Cégjegyzékszám: 01-09-200849
Adószám: 25118764-2-41
Email cím: info@nfsi.hu
Telefon: +36-1/ 323-3485
 

3. A személyes adatok kezelésére vonatkozó elvek

A személyes adatok:

a) kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az Érintett számára átlátható módon kell végezni („jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság”);
b) gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon; a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés („célhoz kötöttség”);
c) az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk („adattakarékosság”);
d) pontosnak és szükség esetén naprakésznek kell lenniük; minden észszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék („pontosság”);
e) tárolásának olyan formában kell történnie, amely az Érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé; a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül majd sor, az e rendeletben az érintettek jogainak és szabadságainak védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására is figyelemmel („korlátozott tárolhatóság”);
f) kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve („integritás és bizalmas jelleg”).

Adatkezelő felelős a fentiek megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására („elszámoltathatóság”).

4. Webáruház működtetéséhez kapcsolódó adatkezelés

a, A regisztráció során az Érintettnek szükségszerűen meg kell adni az alábbi adatokat:

  • Felhasználónév: A felhasználói fiókba történő belépést szolgálja.
  • Jelszó: A felhasználói fiókba történő biztonságos belépést szolgálja.
  • Saját e-mail cím: Kapcsolattartás. (Nem szükséges, hogy személyes adatot tartalmazzon).
  • Telefonszám: Kapcsolattartás, a számlázással, vagy a szállítással kapcsolatos kérdések hatékonyabb egyeztetése.
  • Számlázási név és cím: A szabályszerű számla kiállítása, továbbá a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése.
  • Szállítási név és cím: A házhoz szállítás lehetővé tétele.

b., A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az Érintett bejelentkező számítógépének azon adatai (a vásárlás/regisztráció időpontja és IP cím), melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és melyeket az Adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal - törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze nem kapcsolhatók.

c., A Webáruház internetes oldalán tett látogatások során az Adatkezelő egy vagy több cookie-t – azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis fájlt – küld a látogató számítógépére, amely(ek) révén a használt böngésző programja egyedileg azonosítható lesz. Ezen cookie-k a Google által biztosítottak, felhasználásuk a Google Analytics rendszeren keresztül történik.

5. Az érintettek köre

A Weboldalon valamennyi regisztrált/vásárló érintett.

6. Az adatkezelés jogalapja, célja és módja

a., Az adatkezelésre a Weboldalon található internetes tartalmak Érintett megfelelő tájékoztatásán alapuló önkéntes nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza az Érintett kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy a Webáruház használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek.
Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az Érintett önkéntes hozzájárulása. A hozzájárulást Érintett az egyes adatkezelések tekintetében a Webáruház használatával, a regisztrációval, illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg.

Az EU szabályozás itt olvasható.

b., Az adatkezelés célja a Webáruházban elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása. Adatkezelő az adatokat csak a megrendelés teljesítése és az esetlegesen létrejövő szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja.
c., Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, az Érintettek jogainak védelme.
d., Adatkezelő a megadott személyes adatokat a rendelés teljesítésétől eltérő célokra nem használja fel. Az adatokat harmadik személynek vagy hatóságok számára kizárólag csak előzetes hozzájárulás esetén adja ki (hacsak törvény nem rendelkezik kötelező erővel).

7. Az adatkezelés időtartama

a., Regisztráció során szükségszerűen megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak törléséig tart. Nem kötelező adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a kérdéses adat törléséig tart.
b., A naplózott adatokat a rendszer – az utolsó látogatás dátumának kivételével, melyet automatikusan felülír – a naplózás időpontjától számított 6 hónapig tárolja.
c., Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését (a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat), valamint a Webáruházban történő regisztráció során adott hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

8. Az adatokat megismerő személyek köre, adattovábbítás, adatfeldolgozás

a., Az adatokat elsődlegesen az Adatkezelő illetve Adatkezelő belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére Érintett hozzájárulása nélkül nem adják át.
b., Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében szolgáltató Adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, fuvarozó vállalat, könyvelő, szerviz) vehet igénybe. Adatkezelő az ilyen külső szereplők adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.

Adatfeldolgozók megnevezése:

Cégnév: Rackforest Informatikai Kereskedelmi Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
Cím: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22. 3. em. 3008 ajtó
Tevékenység: szerver hoszting

Cégnév: Digistar Kft.
Cím: 7623 Pécs, Szabadság utca 48. 5.
Tevékenység: rendszerüzemeltető

Cégnév: Széll Könyvvizsgáló Kft.
Cím: 8200 Veszprém, Bajcsy-Zsilinszky utca 8.
Tevékenység: könyvelés

Cégnév: Vision-Software Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Cím: 1149 Budapest, Pósa Lajos utca 51.
Tevékenység: integrált vállalatirányítási rendszer

Cégnév: VS Fejlesztési Stúdió Kft.
Cím: 1149 Budapest, Pósa Lajos utca 51.
Tevékenység: WEB fejlesztés

Cégnév: Visionsoft Üzleti Megoldások Kft.
Cím: 1149 Budapest, Pósa Lajos utca 51.
Tevékenység: WEB fejlesztés

Cégnév: Kova Trans Kft.
Cím: 2220 Vecsés, Róder Imre utca 22.
Tevékenység: futárszolgálati tevékenység

Cégnév: SPRINTER Futárszolgálat Kft.
Cím: 1097 Budapest, Gubacsi út 24
Tevékenység: futárszolgálati tevékenység

Cégnév: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
Cím: 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.
Tevékenység: futárszolgálati tevékenység

Cégnév: FOXPOST Zrt.
Cím: 3200 Gyöngyös, Batsányi János utca 9.
Tevékenység: futárszolgálati tevékenység

Cégnév: MPL Zrt.
Cím: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
Tevékenység: futárszolgálati tevékenység

9. Felhasználói jogok és jogérvényesítési lehetőségek

a., Érintett bármikor jogosult tájékoztatást kérni az Adatkezelő által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor módosíthatja azokat. Érintett jogosult továbbá adatai törlésének kérésére a 9/c. pontban megadott elérhetőségek útján.
b., Adatkezelő az Érintett kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül díjmentesen, elektronikus formában adja meg a kért tájékoztatást.
c., Az Érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:

Levelezési cím: MWorld Magyarország Zrt., 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 33.
E-mail: adatkezeles@marketworld.hu

Az Érintett bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel az Adatkezelő munkatársához fordulhat a 9/c. pontban feltüntetett elérhetőségeken keresztül.

d., Az Érintett bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni. Az adatokat az Adatkezelő az Érintett kérése alapján legkésőbb 3 munkanapon belül módosítja vagy törli, kivétel, ha ezzel kapcsolatban törvény rendelkezik kötelező erővel.
e., Az Érintett az Adatkezelő adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban felmerült panasza esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) fordulhat.

10. E-mail címek felhasználása

Adatkezelő kiemelt figyelmet fordít az általa kezelt elektronikus levélcímek felhasználásnak jogszerűségére, így azokat csak az alábbiakban meghatározott módon használja fel (tájékoztató vagy reklám) e-mail küldésére.
a., Az e-mail címek kezelése elsősorban az Érintett azonosítását, a megrendelések teljesítése, szolgáltatások igénybe vétele során a kapcsolattartást szolgálja, így elsősorban ennek érdekében kerül sor e-mail küldésére.
b., A regisztráció során megadott elektronikus levélcímekre hirdetést vagy reklámot (hírlevél) tartalmazó leveleket az Adatkezelő csak az Érintett kifejezett és önkéntes hozzájárulásával, a jogszabályi előírásoknak megfelelő esetekben és módon küld. Az Érintett bármikor leiratkozhat a hírlevélről.
c., A www.arukereso.hu (Online Comparison Shopping Kft. mint üzemeltető, 1074. Budapest, Rákóczi út 70-72.) Megbízható bolt programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mail címe, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az arukereso.hu részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat az Online Comparison Shopping Kft. a www.arukereso.hu adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli.

11. Egyéb rendelkezések

a., Adatkezelő rendszere Érintett aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatók össze az Érintett által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.
b., Minden olyan esetben, ha a kezelt adatokat az Adatkezelő az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről az Érintettet tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását kéri, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy tiltakozzon az adatfelhasználással kapcsolatban.
c., Adatkezelő kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhívja ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére.
d., Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen Szabályzatot az Érintett értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően Érintett a szolgáltatás használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Adatvédelmi Szabályzatban foglaltakat.

Az adatvédelmi nyilatkozat pdf formátumban innen tölthető le.