Műveletek
Kosár
A kosár jelenleg üres.
Kosár tartalma, rendelés
Indukciós vs. kerámia főzőlap

Indukciós vs. kerámia főzőlap

2017. 05. 12.
Számos kérdés felmerülhet egy új főzőlap vásárlása során, és a két beépíthető verzió, az indukciós és kerámia főzőlap közötti választásban igyekszünk segíteni, hogy bemutatju mindkettő előnyeit avagy hátrányait.

Ámulatba estem mikor először találkoztam az indukciós főzőlappal, mert annyira futurisztikusnak, intelligensnek, energiahatékonynak tartottam. Kicsit csalóka ez a múlt idő, merthogy még most is annak tartom, ezt az érzékeny lelkületű szerkezetet, amely minden egyes mozdulatunkra azonnal reagál.
Van neki egy társa is, a kerámia főzőlap, amely ugyanolyan szemrevaló és praktikus, de járjunk utána, hogy mit tudnak ők ketten és milyen különbségekkel bírnak.

Hogyan működnek?
A kerámia főzőlapok az öntött kerámia üveg alatt tekercselt fém elemeket tartalmaznak, amelyek felmelegednek a kívánt hőmérsékletre, ezek felmelegítik a kerámia felületet, amelyek pedig a serpenyőt.
Az indukciós főzőlapok erős, nagyfrekvenciás elektromágneseket tartalmaznak a fűtött tekercsek helyett. Ezek a mágnesek olyan mágneses mezőt hoznak létre, amely a serpenyőt melegíti fel, nem pedig a főzőlap felületét.
Röviden, az indukciós főzőlapok sokkal hatékonyabbak, mint a kerámia főzőlapok, mivel csak a serpenyőt melegítik, és nem pedig a környező levegőt vagy a főzőlap, edénnyle nem is érintkező felszínét.

Kontroll
Az indukciós és kerámia főzőlapok jellemzője a digitális érintésvezérlés. A főzőlap tervezési értékéhez való hozzáadás mellett ez segít a pontosabb hőszint beállításában is.
Az érintőképernyők, például a gyermekzár vagy a vezérlőpanel lezárása, az időzítők, a szünet gombok és így tovább, nagyon hasznosak lehetnek a használója számára.
Az indukciós főzőlapok azonban több főzési beállítást kínálnak, mint a kerámia főzőlapok, mivel azonnal reagálhatnak a hőbeállítások megváltoztatására. Ezzel szemben az elektromos főzőlapoknak időre van szükségük a felmelegedésre.

Biztonság
Mind a kerámia, mind az indukciós főzőlapok olyan hatékony biztonsági funkciók széles választékát kínálják, amelyek jelentősen csökkentik az esetleges testi sérülések és a főzőlap sérülésének kockázatát.
Az indukciós főzőlapok ideálisak kisgyermekes otthonok számára, mivel a felület nem olyan forró, mint a kerámia teteje, és csak akkor kezd el melegedni, ha be van kapcsolva, és a tálat rátettük a felületre.
A kerámia főzőlapok a főzés után még négyszer-ötször tovább is megtartják a meleget az indukcióssal szemben, de a legtöbb modellnek már van egy hőjelzője, amely megmutatja, melyik zóna túl forró még a tapintáshoz vagy a tisztításhoz.

Gyorsaság
A kerámia főzőlapok nem tudnak versenyezni az indukciós főzőlapok gyorsaságával.
A kerámia főzőlapok lassabbak, mint az indukciós főzőlapok, mivel az elemek felmelegedése időt igényel, ezen túl pedig a főzőlap az edénynek történő hőátadása során több hő elvész. 
Az indukciós főzőlap által létrehozott mágneses mező azonnal felmelegíti a serpenyőt. Mivel az üres főzőfelületen vagy a környező levegőben nem keletkezik hő, ezért a főzési idő jelentősen csökken.

Tisztítás
Akinek volt már gáztűzhelye, és takarította, az igazán tudja értékelni a kerámia és az indukciós főzőlap egyszerű takarítását. A legtöbb indukciós és kerámia főzőlap digitális érintőképernyővel rendelkezik, ami egy teljesen sík felület. Ez a nagyszerű hír a főzőlap tisztításánál. Nincs olyan rés, amelybe az élelmiszerek beleeshetnének. Ez viszont azt jelenti, hogy a főzőlap tisztítása egyenlő az egyszerűen töröljük le a sütőlapot fogalommal.
Azonban, mivel a kerámia főzőlapok felmelegednek, ezért a kiömlött ételek oda tudnak égni a felületre, így azt amint az biztonságos hőmérsékletre hűlt, azonnal le kell takarítani.

Edények
Az indukciós főzőlapok speciális edényt igényelnek, így ne feledjük, hogy az indukciós főzőlappal egyidejűleg le kell cserélni az edényeket is. Számos konyhai eszközön fel már tüntetve, hogy az használható indukciós főzőlapra vagy sem, de ezt könnyen ellenőrizhetjük mi magunk is, ha az aljához egy kis mágnest teszünk.
A kerámia főzőlapok majdnem mindenféle edényt elfogadnak, de kevésbé energiahatékonyak. A kerámia főzőlapok jobban teljesítenek, ha lapos aljú edényeket használunk, mivel így teljes egészében lefedik a lapot, nem lesz elveszett hő és csökken a felmelegedési idő.

Költség
A kerámia és indukciós főzőlap költségei nagymértékben eltérnek. Vásárlás előtt fontoljuk meg a főzőlapokra vonatkozó energiafelhasználást, a biztonságot.  Az indukciós főzőlapok költsége magasabb, mint a kerámia főzőlapoké, viszont hosszútávon sokkal kifizetődőbb.

 Indukciós főzőlap kínálatunkat tekintse meg weboldalunkon.

További, kerámia főzőlapokért kattintson weboldalunkra.  

 

Összesen 16 886 termék készleten.
Személyre szabott ajánlatokért, funkciókért lépjen be!
Bejelentkezem
Még nem regisztrált? Néhány kattintással megteheti.
Iratkozzon fel hírlevelünkre,
hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és aktuális ajánlatainkról!
Termékeink

 

 

Árukereső.hu