Műveletek
Kosár
A kosár jelenleg üres.
Kosár tartalma, rendelés
Újra gyűjtünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal

Újra gyűjtünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal

2023. 01. 16.
IT- eszközök beszerzésére a budai Utcai Gondozó Szolgálatok és a Krízisautó számára

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Budapesten kilenc utcai gondozó szolgálatot működtet. Három telephelyről induló munkatársaink feladata a főváros budai oldalán és Budaörsön, utcán élő emberek felkutatása, segítése, valamint az éjszakai krízisellátás a diszpécserszolgálathoz érkező bejelentések alapján a többi szolgáltatóval együttműködésben, Budapest teljes területén. A támogatásból okoseszközökkel segítenénk szolgálatukat.

 

 

Az utcai szolgálataink által ellátott budai területek jellegzetessége, hogy nagy számban élnek emberek hegyvidéki, erdős területen sátrakban, kalyibákban, elhagyott épületekben. A belvároshoz képest lényegesen nagyobb a „rejtőzködő életmódot élők” aránya, ami azért probléma, mert ők jellemzően nem állnak kapcsolatban segítő szervezetekkel, ellátásukhoz munkatársainknak kell felkutatni őket, felmérni szükségleteiket és felajánlani a szükséges segítséget.

 

A bizalom kiépítése sokszor egy ételkonzerv vagy takaró felajánlásával indul, és többszöri látogatás, beszélgetés után jut csak el oda, hogy a hajléktalan ember hajlandó legyen például orvoshoz vagy nappali melegedőbe menni. Gyakran már felkutatásuk, illetve a helyszín azonosítása is nehézséget okoz a szociális munkásoknak, ami megnehezíti a rászorulók hosszabb távú, folytatólagos segítését, ez ráadásul életveszélyes késedelmet is jelenthet például mentő hívása esetén. Mobil informatikai eszközökkel akár GPS koordináták alapján is azonosítani lehet helyszíneket, térképen jelölhetőek a már meglátogatott vagy a később még felkutatandó területek, sőt ezek az információk azonnal meg is oszthatóak a többi ellátóval, így nagymértékben megkönnyítenék a rászorulók ellátását.

 

Az okoseszközökkel azonnal, a helyszínen információhoz lehet jutni például a hajléktalanszállók üres férőhelyeiről, vagy arról, hogy adatbázisunk alapján az adott személlyel találkoztak-e már munkatársaink korábban, és milyen segítséget nyújtottak számára. A kötelező adminisztráció teljesítéséhez szintén fontos, hogy olyan eszközök álljanak rendelkezésre, melyeken a nyilvántartás is zökkenőmentesen végezhető.

 

AZ ÖSSZEGYŰLT FELAJÁNLÁSOKAT OKOSTELEFONOK, TABLETEK, LAPTOPOK ÉS KIEGÉSZÍTŐK VÁSÁRLÁSÁRA FORDÍTANÁK. KÉRJÜK, TÁMOGASD TE IS MUNKÁJUKAT VÁSÁRLÁSOD VÉGÖSSZEGÉNEK FELKEREKÍTÉSÉVEL!

 

 

 

 

 

 

A program további részleteiről itt olvashatsz: https://kerekitsdfel.hu/minden-szukseget-megtalalni/


Hogyan működik?

 

Összesen 16 794 termék készleten.
Személyre szabott ajánlatokért, funkciókért lépjen be!
Bejelentkezem
Még nem regisztrált? Néhány kattintással megteheti.
Iratkozzon fel hírlevelünkre,
hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és aktuális ajánlatainkról!
Termékeink

 

 

Árukereső.hu