Műveletek
Kosár
A kosár jelenleg üres.
Kosár tartalma, rendelés
Műszaki cikkek tavaszi nagytakarítása

Műszaki cikkek tavaszi nagytakarítása

2017. 04. 12.
Sokszor és sok helyen esett már szól a műszaki cikkeink ápolásáról, de most gőrcső alá vettünk néhányat, hogy mire és miért figyeljünk oda karbantartás címszóval.

Nehéz elképzelni a tavaszi nagytakarítást olyan eszközök nélkül, mint a porszívó, a mosógép vagy a szárítógép. Nem lehetetlen küldetés ugyan ezek nélkül takarítani, de valljuk be, nem vagyunk önmagunk ellenségei, és nagyon sok időt, energiát tudunk megtakarítani ezekkel az eszközökkel. Tavasszal, hogy alapos legyen a használatuk, őket is fel kell frissíteni, hogy karbantartásukkal csúcsformába hozzuk őket. Egy gyors lista arról, hogy bizonyos eszközeinket milyen tisztítási procedúrának vessük alá.


Hűtőszekrény hűtőrács: a hűtőrácsra ülepedett portól a hűtő több energiát fogyaszt, így ne csak belülről takarítsuk hűtőládánkat, hanem kívülről is. Egy kefével könnyen le lehet takarítani, ami felgyülemlett rajta vagy a hűtőrács mögött.

Beépíthető hűtő
 

Szárítógép: Évente egyszer szükséges kitakarítani a belső szellőztető és elvezető rendszert. A dugulás hosszabb szárítási időt eredményez, amely együtt jár a nagyobb fogyasztással is.

Szárítógép
 

Sütő: Nagyon jó dolgok kerülnek ki belőle, de tény, hogy ennek az eszköznek a takarítása a leggusztustalanabb, de rá kell szánni magunkat, mert egy sütőbe égett, több hónapos hússzaft bizony megváltoztatja az ételek ízét, és a sütő teljesítményét is.  Szánjuk rá magunkat, mert meleg, szappanos vagy ecetes vízzel olyanná varázsolhatjuk, mint újkorában volt.

Sütő

Porszívó: Porzsákos porszívónál cserélje gyakran a porzsákot, mert egyrészről ne álljon benne az összegyűlt por hetekig, hónapokig, másrészről pedig, ha már nincs hely, akkor csökken a szívóereje is. A porzsák nélküli verziónál pedig meleg, szappanos vízzel mossa át a szűrőt, és máris kellemesebb lesz a porszívózás közbeni levegő.

Porszívó filter
 

Vízszűrő: Cserélje le félévente hűtője vízszűrőjét vagy olyan időközönként, ahogy a használati utasítás javasolja. Fontos, hogy csak megbízható forrásból szerezze be a kiegészítőket.

Vízszűrő
 

Légtisztító: A tavasz gyönyörű színekbe öltözteti a természetet, és szebbnél szebb színes virágok ontják szirmainkat, ami már annál kedvesebb az allergiában szenvedőknek. Becslések szerint a beltéri levegő ötször több szennyeződést tartalmazhat, mint a külső. A légtisztítók erre nyújtanak megoldást, amelyeknek a szűrőjét érdemes gyakran tisztítani, hogy elérje a kívánt maximális hatást.

Légtisztító
 

Összesen 16 942 termék készleten.
Személyre szabott ajánlatokért, funkciókért lépjen be!
Bejelentkezem
Még nem regisztrált? Néhány kattintással megteheti.
Iratkozzon fel hírlevelünkre,
hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és aktuális ajánlatainkról!
Termékeink

 

 

Árukereső.hu