Műveletek
Kosár
A kosár jelenleg üres.
Kosár tartalma, rendelés
Mosógépünknek is szüksége van gondoskodásra

Mosógépünknek is szüksége van gondoskodásra

2017. 04. 28.
Mindent megteszünk azért, hogy egészségesek legyünk, és mindennapjainkat kellemesen éljünk. Miért ne kellene foglalkozni a háztartásban segédkező háztartási eszközeinkkel is?

A mosógép az egyik legnagyszerűbb találmány arra, hogy rengeteg időt és energiát spóroljunk meg ruháink tisztántartása érdekében, és mára már el sem tudnánk képzelni az életünket nélküle. Meghibásodása kellemetlen pillanatokat okozhat, és bizony mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni, ezért ügyeljünk arra, hogy tisztán tartsuk, hogy sokáig tudjanak minket szolgálni a lehető legmegfelelőbb módon.

Rendszeres karbantartásukkal megakadályozhatjuk a működési problémákat, amelyeket egyszerű el tudunk kerülni. Ilyen lehet a mosószer lerakodása, amely viszont a frissen mosott ruhának iskellemetlen szagot kölcsönözhet. Vannak speciális, kifejezetten mosógép tisztításra szolgáló szerek, de használjunk inkább olcsóbb és környezetkímélőbb megoldást. Használjunk trisót, amelynek vízlágyító és zsíroldó hatása is van, és segít megszabadulni a lerakodott mosószertől. Töltsük tele a mosószer adagolót, majd egy 95 fokos programmal mossuk át mosógépünket. A tisztítás után mindenképpen indítsunk el egy üres programot, hogy a feloldott lerakódások könnyedén távozhassanak.

A mosószer adagolóban lerakódott mosószer, amely nyálkás és kellemetlen szagú réteget eredményezhet. Könnyedén megszabadulhatunk tőle az ecet nevezetű csodaszerrel, amelybe nagyjából egy órára áztassuk be az adagolót, majd kefével dörzsöljük le, az alkatrész méretéből adódóan egy régi fogkefe a legjobb eszköz ezen műveletre. A makacsabb lerakodások eltávolítására a legjobb súrolószer a konyhasó, amelyben egyben fertőtlenít is.

Elöltöltős mosógépeknél is ki lehet szedni a mosószer adagolót

                                       

Amint minden lehetséges módon kitakarítottuk, felfrissítettük mosógépünket, de úgy látjuk, hogy még mindig nem stimmel vele valami, és szokatlan hangokat hallunk, netán még a víz is szivárog belőle, akkor más helyen kell keresni a probléma forrását. De erre is van megoldás. Minden mosógép alján van egy díszcsík vagy egy kör alakú bemenetet, ahol a mosógép szűrőjét találjuk. Ezt is érdemes kitakarítani, mert a ruhában felejtett papír zsebkendő, hajszálak vagy a leszakadt gombok itt akadnak fenn. Az ecetes víz ennek a tisztítására is megoldás nyújt.

Minden mosógép alján található egy díszcsík vagy egy kör alakú bemenet, ahol a mosógépszűrője rejtőzik

 Egy kategóriáról még nem esett szó, mégpedig a szárítógépről, amelyek ugyanúgy igénylik a karbantartást, mint vizes testvéreik. A szárítógép külső felületének tisztításához szappanos vizet vagy mikroszálas törlőkendőt használjunk. Ami azonban a legfontosabb, az a szárítógép szűrője, amelyek minden szöszt összegyűjtenek, így a ruhák kipakolása után nedves ronggyal törüljük át. Ugyanígy a gép hátulján lévő légszívó rácsról porszívóval távolítsuk el a bolyhokat.

A szárító szűrőjét is gyakran ki kell takarítani

 

Mosógépek részletes listája

Összesen 17 074 termék készleten.
Személyre szabott ajánlatokért, funkciókért lépjen be!
Bejelentkezem
Még nem regisztrált? Néhány kattintással megteheti.
Iratkozzon fel hírlevelünkre,
hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és aktuális ajánlatainkról!
Termékeink

 

 

Árukereső.hu