MarketWorld Webáruház - egyszerű, gyors, online vásárlás
Műveletek
Kosár
A kosár jelenleg üres.
Kosár tartalma, rendelés
Korponai Nikolett
2017.05.24. 14:42

Gyümölcsprés vs. gyümölcscentrifuga

Úgy érzi, hogy reggelente egyet előre kettőt hátra lépésben halad be a munkahelyére? Eloszlatjuk a kételyeket, nem adunk tippeket, hogy hogyan legyen lelkes munkavállaló, de arra igen, hogy milyen eszközökkel növelheti energiaszintjét.

A dietetikusok napi fél kiló gyümölcs és zöldség fogyasztást javasolják. Ez a mennyiség azért valljuk be, sokunk számára teljesíthetetlen. Van azonban egy kiskapu, merthogy ezt a mennyiséget nem rágva kell elfogyasztanunk, hanem gyümölcslé formájában is bevihetjük a szervezetünkbe, természetesen kizárólag természetes módon, mindennemű adalékanyag nélkül. Már csak az a kérdés, hogy gyümölcspréssel vagy gyümölcscentrifugával érdemesebb kinyerni a gyümölcs levét? Ez itt a nagy kérdés, amelyre mi most megadjuk, ha nem is a választ, de a döntésben igyekszünk segíteni.

GYÜMÖLCSCENTRIFUGA
Gyümölcscentrifuga az eszköz, melyek a beléjük gyömöszölt zöldséget és gyümölcsöt a nagy sebességgel forgó kések felaprítják, és egy szűrön keresztül átpréselik. Így kapjuk a gyümölcslevet. A pép és a gyümölcslé elválik egymástól, köszönhetően a centrifugális erőnek.

Cuisinart gyümölcsprés

Előnyei
• Gyors elkészítési idő
• Olcsóbban beszerezhető eszköz
• Könnyű használhatóság
• A zöldségek és gyümölcsök nagyobb darabban is behelyezhetők

Hátrányai
• A gyümölcscentrifuga nem képes a zöld leveleseket, salátákat, gyógynövényeket elkészíteni
• Kevesebb mennyiségű levet eredményeznek
• A magas fordulatszám miatta a lapátok átmelegednek, és a hő hatására megsérülnek az enzimek, így csökken a gyümölcslé minősége
• A kifacsart gyümölcslé habosabbá válik
• Magasabb a pép tartalma a gyümölcslében, ezért sűrűbb levet kapunk
• Igencsak hangos a szerkezet

GYÜMÖLCSPRÉS
Ezekkel a gépekkel, a gyümölcscentrifugával ellentétben lassú, ún. hidegen sajtolással nyerjük ki a levet. A hidege sajtolás révén nem sérülnek az enzimek, merthogy nincsenek kések, melyek felforrósodnánk, mert itt alacsony sebességen összenyomja a zöldséget és a gyümölcsöt, így történik a préselés. Ugyan költségesebbek ezek a készülékek, azonban ne feledjük, hogy 35%-kal több levet préselnek ki, és jóval több tápanyagot, ásványi anyagot tartalmaznak.

Hurom gyümölcsprés


Előnyei
• Kevesebb hőt termelnek működés közben, így nem sérülnek az enzimek
• Használható zöld levelekhez, gyógynövényekhez
• Sokkal több levet eredményeznek
• Alacsonyabb sebességnél kevesebb hőt termelnek, így nem sérülnek az enzimek és a tápanyagok
• Minimális a habosodás, nem különül el a gyümölcslé
• Képesek növényi tejek készítésére is
• Csendes

Hátrányai
• Drágább
• Hosszabb előkészítési idő, mert a zöldségeket, gyümölcsöket kisebb darabokra kell feldarabolni

Egyet azonban ne feledjünk. Bármelyiket is válasszuk, bármilyen módon is készítjük az egészséges leveket, már nagyon sokat tettünk az egészségünkért.

Gyümölcsprés mellett döntött? Tekintse meg kínálatunkat!

Mégis a gyümölcscentrifuga lenne a legjobb az Ön számára? Válogasson kedvére az eszközök között!

 

Blog

Minden ami műszaki cikk, és minden ami az adatok mögött van. Segítünk a döntésben, a választásban, és abban, hogy hogyan hozza ki a legtöbbet eszközeiből.

Kategóriák
Tagek
ajándék (1) akció (1) allergénmentes (4) allergia (5) automata kávégép (1) autófelszerelés (1) álló porszívó (1) baba biztonság (1) baba&mama (1) beépíthető eszközök (2) bébiőr (1) Black Friday (1) borotva (1) botmixer (1) buli (1) business box (1) dekoráció (2) dobozsérült (1) egészség (11) egészséges életmód (1) elektromos fogkefe (2) energia (1) epilátor (1) értékcsökkent (1) ételkészítés (7) fagyasztó (1) fekete péntek (1) fesztivál (1) férfi szépségápolás (2) fogmosás (2) forró italok (1) fűnyíró (1) fűtés (1) fűtéstechnika (1) garancia (1) garancia hosszabbítás (1) gőzállomás (2) GPS (1) grillezés (2) gyümölcs (2) gyümölcscentrifuga (2) gyümölcsprés (2) halloween (1) hangulat (2) háztartás (48) hősugárzó (1) hűtés (6) hűtőszekrény (3) informatika (1) joy napok (1) jótállás (1) kandalló (1) karácsony (1) kávéfőző (1) kávégép (4) kávézás (5) kedvezmény kupon (1) kert (3) kertápolás (3) kerti eszközök (3) készülődés (1) kézi porszívó (1) kiterjesztett garancia (1) klíma (3) konyhai eszközök (19) kozmetikai szalon (4) kuponakció (1) kuponnapok (1) laptop (1) LatteGo (1) léghűtő (1) légkondi (1) lumea (1) mikró (2) mobil klíma (1) monitor (1) morzsaporszívó (1) mosás (5) mosogatás (3) mosogatógép (3) mosógép (3) mosó-szárítógép (1) műszaki webáruház (1) navigáció (1) Nespresso (1) notebook (1) nyár (9) olajradiátor (1) olcsó műszaki cikkek (1) OneBlade (1) otthon (8) ötletek (1) ősz (2) padlóápolás (2) párásító (1) PerfectCare (1) perifériák (1) Philips (3) porszívó (7) recept (4) robotporszívó (1) ruhaápolás (2) smoothie (1) sütés,főzés (14) sütő (1) Szarvasi (1) szájápolás (2) számítástechnika (1) szárítógép (2) szépségápolás (7) szépséghibás (1) szilveszter (1) szórakozás (2) szőrtelenítés (4) takarítás (1) takarítógép (4) technológia (3) televízió (1) termékbiztosítás (1) textilápolás (2) tisztaság (17) tökfaragás (1) töklámpás (1) tudatosság (3) turmix (1) turmix receptek (1) turmixgép (1) utazás (1) ünnep (5) Valentin-nap (1) vasalás (2) vásárlás (2) ventilátor (2) video bébiőr (1) zsírégetés (1)