MarketWorld Webáruház - egyszerű, gyors, online vásárlás
Műveletek
Kosár
A kosár jelenleg üres.
Kosár tartalma, rendelés
Korponai Nikolett
2018.03.06. 13:08

Március 6.- Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap

Március 6-a legyen az a nap, amikor nem csak magunkkal törődünk, hanem a környezettel és a fenntarthatósággal is, de ne csak ez az egy nap legyen fontos, hanem holnap is, jövő héten is, és egész évben.

 

Messze vagyunk már a jól megszokott újévi fogadalmaktól, de valami változtatni soha nem késő. Megfogadjuk, hogy lefogyunk, hogy új életet kezdünk, hogy sportolunk, letesszük a cigarettát. Azt mikor fogjuk végre megfogadni, hogy tudatosabban élünk, és figyelünk a környezetünkre és az energiafelhasználásra?

Mit tehetünk, hogy energiahatékonyabbak legyünk? A megoldás nem abban rejlik, hogy ne kapcsoljuk be a fogyasztókat, a kulcsszó a tudatosságban rejlik. Egy kis odafigyeléssel minden egyes nap rengeteg energiát tudunk megspórolni, ezzel egyidejűleg pedig több pénz marad a pénztárcánkban. Csuda jó érzés lesz, higgye le.

  • Célszerű a habokban elmerülés helyett a zuhanyzást preferálni, mert amíg a tusolással 50-70 liter vizet használunk el, addig a fürdőzéssel 100-150 litert is. Fontos azért megjegyezni, hogy az sem mindegy, hogy mennyi ideig állunk a zuhany alatt.
  • Zuhanyzás közben tegyünk a lefolyó víz alá egy vödröt vagy lavórt, vagy ha a kádba folyik a mosógép vize, akkor fogjuk fel ezekben, tökéletes lesz a WC leöblítésére.
  • Zárjuk el a csöpögő csapokat!
  • Fogmosás közben zárjuk el a vízcsapot!
  • Törekedjünk arra, hogy minél több természetes fény járja át otthonunkat, mert nem csak jobb a szemünknek és a közérzetünknek, de a természetes fény ingyenes.
  • Alap, hogy csak ott és akkor világítsunk, amikor szükséges és amikor mi is ott tartózkodunk.
  • Légkondi helyett inkább árnyékoljunk. Húzzuk le a redőnyt, amikor nem vagyunk otthon, hogy a nyári meleg ne járja át a lakást. Csak este és éjszaka nyissuk ki az ablakokat, akkor szellőztessünk.
  • Optimalizáljuk a fűtést. A konyhában főzés közben ne fűtsünk, elegendő hő fog termelődni az idő alatt, amíg fő a leves. A hálószobában pedig főleg nincs szükség nagy melegre, és ha 2 fokkal csökkentjük a hőmérséklete, mint a lakás többi részében, már 10%-kal csökkentettük is az energiafelhasználást.
  • Használjunk mosogatógépet, sokkal több vizet takaríthatunk meg, mintha kézzel mosogatnánk. Azonban ezt is használjuk tudatosan, csak tele mosogatógépet indítsunk el.
  • Ha kézzel mosogatjuk el edényeinket, akkor a szappanos mosogatás közben zárjuk el a csapot, mindez felesleges vízpazarlás. Öblítésnél is a lehető legkevesebbet használjuk.

 

Blog

Minden ami műszaki cikk, és minden ami az adatok mögött van. Segítünk a döntésben, a választásban, és abban, hogy hogyan hozza ki a legtöbbet eszközeiből.

Kategóriák
Tagek
allergénmentes (4) allergia (5) autófelszerelés (1) baba biztonság (1) baba&mama (1) beépíthető eszközök (1) bébiőr (1) botmixer (1) business box (1) dobozsérült (1) egészség (10) elektromos fogkefe (2) energia (1) epilátor (1) értékcsökkent (1) ételkészítés (6) fagyasztó (1) fesztivál (1) férfi szépségápolás (1) fogmosás (2) fűnyíró (1) garancia (1) garancia hosszabbítás (1) gőzállomás (1) GPS (1) grillezés (2) gyümölcs (1) gyümölcscentrifuga (1) gyümölcsprés (1) hangulat (1) háztartás (41) hűtés (6) hűtőszekrény (3) informatika (1) jótállás (1) kávégép (2) kávézás (3) kert (3) kertápolás (3) kerti eszközök (3) kiterjesztett garancia (1) klíma (3) konyhai eszközök (14) kozmetikai szalon (4) laptop (1) léghűtő (1) légkondi (1) lumea (1) mikró (2) mobil klíma (1) monitor (1) mosás (5) mosogatás (2) mosogatógép (2) mosógép (3) mosó-szárítógép (1) navigáció (1) Nespresso (1) notebook (1) nyár (9) olcsó műszaki cikkek (1) otthon (5) padlóápolás (2) párásító (1) perifériák (1) porszívó (6) recept (2) robotporszívó (1) ruhaápolás (1) sütés,főzés (12) sütő (1) szájápolás (2) számítástechnika (1) szárítógép (2) szépségápolás (6) szépséghibás (1) szórakozás (1) szőrtelenítés (4) takarítógép (4) technológia (3) televízió (1) termékbiztosítás (1) textilápolás (2) tisztaság (16) tudatosság (2) utazás (1) vasalás (1) ventilátor (2) video bébiőr (1) zsírégetés (1)