MarketWorld Webáruház - egyszerű, gyors, online vásárlás
Műveletek
Kosár
A kosár jelenleg üres.
Kosár tartalma, rendelés
Korponai Nikolett
2017.09.13. 10:52

Szárítógép vásárlási kisokos

Sokan feleslegesnek, szinte már luxuscikknek tartják a szárítógépet, ám számos előnye sokkal inkább a pozitív tulajdonságok irányába billenti mérleg nyelvét.

 

Nyáron még élvezettel is teregetjük a frissen mosott ruhát, mert még a lakásban is gyorsabban szárad, arról már ne is beszéljünk, ha mindezt a kertben vagy akár az erkélyen is meg tudjuk tenni. A ruhák gyorsan száradnak, megmarad a kellemes friss illatuk, és ezt a frissességet pakoljuk el a szekrényünkbe. Télen ez már kicsit macerásabb, egyrészről zavaró napokig kerülgetni a ruhaszárítót, arról már nem is beszélve, hogy nehezen száradnak, emiatt akár be is büdösödhetnek, és kezdhetjük elölről az egészet. Bosszantó, ugye?

A szárítógép már nem luxuscikk, beszerezhető többféle változatban az igényeket kielégítve. Segítünk, hogy milyen típusú szárítógépek vannak, és melyik hogyan működik.

Szellőztetős szárítógép

A szellőztető szárítók meleg levegőt átfújva szárítják meg a nedves ruhákat, és a meleg, nedves levegőt a szárítógépen kívülre vezetik.

 • Nagy mennyiségű meleg és nedves levegő kerül ki a készülékből, így gondoskodni kell a helyiség szellőztetéséről, hogy elkerüljük a falak és a készülék penészedését.
 • Bár a készülék az olcsóbb kategóriát képviseli, ám a működéséből fakadó költség magasabb lehet.
 • Javallott szellőztető kiépítése.

SzárítóKondenzációs szárító

A kondenzációs szárítókban a levegő a készüléken belül kering, ahol a nedves, meleg levegő a kondenzátorban a környezeti levegő hatására lehűl. A levegő lehűl, és a nedvesség kicsapódik, a levegő újból a szárítógépbe jut, és az a körfolyamat ismétlődik újra és újra.

 • A szárítógép belsejében gyűlik össze a víz, melyet rendszeresen kell üríteni vagy leeresztő csatlakozóval kell felszerelni.
 • Nem kell külön szellőztető a forró levegő kivezetésére, így könnyen telepíthető.
 • Általában drágábbak, mint a szellőztetős szárítók.

 

Hőszivattyús szárító

A hőszivattyú-szárító egy zárt rendszerben működik, ahol a párátlanító egység lehűti a szárítólevegőt, hogy a nedvességet kivonja a szárítólevegőből. A folyamat során kevesebb energia vész el, így költséghatékonyabb a működésük.

 • Nem kerül forró levegő vagy nedvesség a helyiségbe.
 • Minimális a hőveszteség nélkül szárítja a ruhákat, amiatt a energiahatékonyabb.
 • Alacsonyabb hőfokon szárít, így a kényesebb ruhaneműket is száríthatjuk.

 

 

Mosó-szárítógép

A mosó-szárító egy mosógép és ruhaszárító kombinációja egyetlen készülékben. A készülék integrált kondenzációs szárítót tartalmaz, és vizet használ fel a szárításra is.

 • Két készülék egy készülékben elve alapján egyszerű a használat, mert a szárítandó ruhákat nem kell egyik készülékből a másikba pakolni.
 • Kis helyen is elfér, hiszen csak egy készüléket kell elhelyezni.
 • Nem kerül nedves, meleg levegő a helyiségbe.
 • Hatékony energiafelhasználás.

Bármelyik típust is válassza, bármilyen módon is kívánja elhelyezni, előzetesen mérje fel a helyszínt, hogy lesz-e elegendő, be fog férni az ajtón a készülék? Lesz elegendő hely a mosókonyhában vagy a fürdőszobában? Ezek mind olyan szükséges lépések, amelyeket szükséges átgondolni, hogy az újonnan vásárolt készülékkel nyugodtan végezhesse a háztartási munkát.

 

www.marketworld.hu/szárítógép


 

Blog

Minden ami műszaki cikk, és minden ami az adatok mögött van. Segítünk a döntésben, a választásban, és abban, hogy hogyan hozza ki a legtöbbet eszközeiből.

Kategóriák
Tagek
ajándék (1) akció (1) allergénmentes (4) allergia (6) automata kávégép (1) autófelszerelés (1) álló porszívó (1) baba biztonság (1) baba&mama (1) beépíthető eszközök (2) bébiőr (1) biofresh (1) Black Friday (1) borotva (1) botmixer (1) buli (1) business box (1) dekoráció (2) dettol kézfertőtlenítő (1) dobozsérült (1) egészség (15) egészséges életmód (2) elektromos fogkefe (2) energia (1) epilátor (1) értékcsökkent (1) ételkészítés (7) fagyasztó (2) fekete péntek (1) fertőtlenítés (2) fesztivál (1) férfi szépségápolás (2) fogmosás (2) forró italok (1) fűnyíró (1) fűtés (1) fűtéstechnika (1) garancia (1) garancia hosszabbítás (1) gőzállomás (2) GPS (1) grillezés (2) gyümölcs (2) gyümölcscentrifuga (2) gyümölcsprés (2) hajápolás (1) hajformázás (1) hajsütővas (1) hajszárító (1) hajvasaló (1) halloween (1) hangulat (2) háztartás (52) higiénia (1) hősugárzó (1) húsvét (1) hűtés (8) hűtőszekrény (4) indukciós főzőlap (1) informatika (1) IPL (1) joy napok (1) jótállás (1) kandalló (1) karácsony (1) kávéfőző (2) kávégép (5) kávézás (6) kedvezmény kupon (1) kert (3) kertápolás (3) kerti eszközök (3) készülődés (2) kézfertőtlenítő (1) kézfertőtlenítő gél (1) kézi porszívó (1) kiterjesztett garancia (1) klíma (3) konyhai eszközök (20) kozmetikai szalon (4) kreppelő (1) kuponakció (1) kuponnapok (1) laptop (1) LatteGo (1) léghűtő (1) légkondi (1) légtisztíttó (1) Liebherr (1) Liebherr hűtő (1) lumea (2) mikró (3) mobil klíma (1) monitor (1) morzsaporszívó (1) mosás (6) mosogatás (3) mosogatógép (3) mosógép (4) mosó-szárítógép (1) műszaki webáruház (1) navigáció (1) Nespresso (1) notebook (1) női szépségápolás (2) nyár (9) olajradiátor (1) olcsó műszaki cikkek (1) OneBlade (1) otthon (12) ózonsterilizátor (1) ötletek (2) ősz (2) padlóápolás (2) párásító (1) PerfectCare (1) perifériák (1) Philips (5) porszívó (7) recept (4) robotporszívó (1) ruhaápolás (2) smoothie (1) sütés,főzés (16) sütő (1) Szarvasi (2) szájápolás (2) számítástechnika (1) szárítógép (2) szépségápolás (10) szépséghibás (1) szilveszter (1) szórakozás (3) szőrtelenítés (5) takarítás (1) takarítógép (4) technológia (4) televízió (1) termékbiztosítás (1) textilápolás (2) tippek (1) tisztaság (19) tökfaragás (1) töklámpás (1) tudatosság (3) turmix (1) turmix receptek (1) turmixgép (1) utazás (1) ünnep (6) Valentin-nap (1) vasalás (2) vásárlás (2) ventilátor (2) video bébiőr (1) Whirlpool 6. érzék (1) Whirlpool hűtő (1) Whirlpool mosogatógép (1) Whirlpool mosógép (1) Whirlpool szárítógép (1) zsírégetés (1)