MarketWorld Webáruház - egyszerű, gyors, online vásárlás
Műveletek
Kosár
A kosár jelenleg üres.
Kosár tartalma, rendelés
Korponai Nikolett
2018.03.09. 10:58

Vízre fel! Avagy a szűrt csapvíz előnyei

Elfogult vagyok a vízfogyasztást illetően, legfőképpen, ha csapvízről van szó. Lelkes rajongója és fogyasztója vagyok ennek a nedűnek, amely cipekedés nélkül eljut az otthonunkba. Miért is fogyasszunk csapvizet? Némi áttekintés után mindenki eldöntheti, hogy szűrt csapvizet avagy palackozott ásványvizet fogyasztana szívesebben.

 

Legyünk trendik! Igyunk csapvizet!
 

Szerencsések vagyunk, mert olyan helyen élünk, ahol (egyelőre) még van elegendő édesvíz, és tegyünk is arról, hogy ez így is maradjon.
Nemrégiben szemem elé került egy videó, melyet a National Geopraphic osztott meg a nagyközönséggel. A látvány finoman szólva is sokkoló volt. A tengerfenék tele volt műanyag palackokkal, amelyet a búvárok zsákokba próbáltak összeszedni.

Éppen ezért minden egyes alkalommal amikor megveszünk egy műanyag palackos vizet, akkor mérlegeljünk, és nézzük meg, hogy a palackunk hol fog kikötni, és gondoljunk arra, hogy a műanyag flakonon előállításához évente 47 millió gallon (1 gallon = 3,78 liter) kőolaj szükséges, amelyeknek csupán a 20%-a kerül újrahasznosításra, és nagyjából 1,5 millió tonna műanyag palack végzi hulladékként. Arról már ne is beszéljünk, hogy a flakonokat el kell szállítani rendeltetési helyükre, amely szén-dioxid kibocsátást von maga után.

Vízszűrő

Ne féljünk a csapvíztől, nem fog bántani. Ha azonban valami miatt mégsem vagyunk kibékülve vele, és ódzkodunk a fogyasztás gondolatától, szerezzünk be egy vízszűrő kancsót. Az ezekben található szűrő aktív szenet tartalmaznak, amelyek megszűrik a csapvizet többek között a klórtól, és minden olyan anyagtól, amely ódzkodásunk tárgyát képezi.

 

A vízszűrő 10 nagyszerű előnye

1. A vízszűrőn átcsepegő víz íze sokkal jobb, köszönhetően a vízből eltávolított klórnak és bakteriális szennyeződéseknek.

2. A vízszűrők eltávolítják az ólmot az ivóvízből, ezzel megakadályozva, hogy ezen káros anyag bejusson a szervezetbe.

3. A szűrt vízzel ugyanolyan tiszta és egészséges nedűt kapunk, mint a költségesebb palackozott ásványvízzel.

4. Az eltávolított klórnak és melléktermékeinek köszönhetően nagymértékben csökken a vastagbél-és húgyhólyagrák kockázata.

5. A szénszűrő eltávolítja a szennyeződéseket az ivóvízből, a miközben az egészséges ásványianyagokat megtartja, egyensúlyban maradva az ivóvíz pH értékével.

6. A tiszta, szűrt víz megóvása megvédi a testet a betegségtől, és egészségi állapotát növeli.

7. Az átszűrt víz tökéletes alkalmas vizet biztosít a mindennapi főzéshez, sőt használjunk ilyen vizet akkor is ha kávé vagy tea főzéséről van szó

8. Szűrt víz fogyasztásával 33%-kal csökken a gyomor-bélrendszeri betegségek kockázata.

9. A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás felnőttnek és gyereknek egyaránt létfontosságú. Jó hír, hogy a szűrt víz fogyasztása gyermekek számára is ajánlott.

10. A csapvíz számos toxint tartalmaz, amelyek ellen az aktív szénszűrő pajzsként fog fel.

+1. A palackozott víz tízszer többe kerül, mint a csapvíz. Csapvíz fogyasztásával két legyet üt egy csapásra, pénzt takarít meg és még a környezet is óvja. Kiszámolta már, hogy mennyi pénzt költ palackozott ásványvízre, miközben otthon meg csordogál a víz?

 marketworld.hu/vízszűrő

Blog

Minden ami műszaki cikk, és minden ami az adatok mögött van. Segítünk a döntésben, a választásban, és abban, hogy hogyan hozza ki a legtöbbet eszközeiből.

Kategóriák
Tagek
allergénmentes (4) allergia (5) autófelszerelés (1) baba biztonság (1) baba&mama (1) beépíthető eszközök (1) bébiőr (1) botmixer (1) business box (1) dobozsérült (1) egészség (10) elektromos fogkefe (2) energia (1) epilátor (1) értékcsökkent (1) ételkészítés (6) fagyasztó (1) fesztivál (1) férfi szépségápolás (1) fogmosás (2) fűnyíró (1) garancia (1) garancia hosszabbítás (1) gőzállomás (1) GPS (1) grillezés (2) gyümölcs (1) gyümölcscentrifuga (1) gyümölcsprés (1) hangulat (1) háztartás (41) hűtés (6) hűtőszekrény (3) informatika (1) jótállás (1) kávégép (2) kávézás (3) kert (3) kertápolás (3) kerti eszközök (3) kiterjesztett garancia (1) klíma (3) konyhai eszközök (14) kozmetikai szalon (4) laptop (1) léghűtő (1) légkondi (1) lumea (1) mikró (2) mobil klíma (1) monitor (1) mosás (5) mosogatás (2) mosogatógép (2) mosógép (3) mosó-szárítógép (1) navigáció (1) Nespresso (1) notebook (1) nyár (9) olcsó műszaki cikkek (1) otthon (5) padlóápolás (2) párásító (1) perifériák (1) porszívó (6) recept (2) robotporszívó (1) ruhaápolás (1) sütés,főzés (12) sütő (1) szájápolás (2) számítástechnika (1) szárítógép (2) szépségápolás (6) szépséghibás (1) szórakozás (1) szőrtelenítés (4) takarítógép (4) technológia (3) televízió (1) termékbiztosítás (1) textilápolás (2) tisztaság (16) tudatosság (2) utazás (1) vasalás (1) ventilátor (2) video bébiőr (1) zsírégetés (1)