MarketWorld Webáruház - egyszerű, gyors, online vásárlás
Műveletek
Kosár
A kosár jelenleg üres.
Kosár tartalma, rendelés
Korponai Nikolett
2017.05.23. 17:11

Szabaduljon meg az allergiától

Egyre többen szenvedünk az allergiától, és keressük a megoldást arra, hogy hogyan lehetne elvilselhetőbbé tenni az allergiás időszakot. Mutatunk néhány háztartási eszközt, mellyel könnyebben átvészelhető a kritikus időszak.

Parlagfű. Állatszőr. Pollen. Csak néhány azok közül, amelyek allergiás tüneteinkért felelnek. Azonban mielőtt gyógyszer után nyúlnánk, érdemes szétnézni a háztartásunkban, hogy milyen eszközökkel és hogyan tudunk segíteni állandósult köhögéseink és tüsszentéseink enyhítésében.

Porszívó: A HEPA szűrővel rendelkező porszívó eltávolítja a padlón lévő, allergiát okozó poratkát, és a levegőben lévő virágport. A padló takarítása mellett a kárpit allergén mentesítésre is használhatjuk a porszívónkat.

Porzsákos porszívó

Légtisztító: A HEPA filterrel ellátott légtisztító szintén jó megoldás az allergén anyagok kiszűrésére a levegőből. Van háziállat a lakásban? Akkor érdemes olyan helyre helyezni a szerkezetet, ahol az állat a legtöbb időt tölti és ahol az allergiás személy is alszik.

Légtiszító


Légkondicionáló: A légkondicionáló segíthet megszűrni a külső allergén anyagokat és kívül tartja azokat, azonban ne feledjük a szűrő tisztítását és karbantartását, hogy valóban betöltse funkcióját, és ne pedig az ellenkezőjét érjük el, és inkább káros mintsem hasznos legyen az egészségünkre.

 

Páramentesítő: A rettegett poratka virágzik közvetlen környezetünkben. Emberek és állatok együttélése mellett a megnövekedett páratartalom ideális táptalaja a poratkáknak.  Ez a gonosz kis ellenségünk a év minden időszakában elél, ezért egész évben meg kell tennünk a szükséges óvintézkedéseket. A páramentesítők nagy segítségünkre lehetnek, amely csökkentik a páratartalmat az otthonunkban, és kedvezőtlenné teszik a poratkáknak a környezetet. Az ajánlott páratartalom 50%, így vásárlásnál nézzük meg, hogy eszközünk tudja-e mérni a páratartalom szintjét. Még egy fontos dolog. Ne tévesszük szem előtt, hogy a készülék vízzel telik meg, amely viszont penészedést okozhat, így feltétlenül tisztán kell tartani a páramenetsítőt.

Mosógép

 

 

Mosógép: A poratkák igazi telephelye az ágyunk és a ruháink. Mossuk magas hőfokon ágynemünket, matracvédőnket. Utcai ruhában pedig soha ne feküdjünk be az ágyba, mert a ruhánkról, hajunkról a pollen igen könnyen az ágyneműbe kerülhet. Allergiás szezonban ruháinkat mossuk még gyakrabban, hogy megszabaduljunk a portól, pollentől.

 

 

Mosogatógép: A nem szezonális allergiás megbetegedésekre, hanem az állandóan jelen lévő ételallergiánál nyújt megoldást. Kézi mosogatással nem tudjuk eltávolítani a szennyeződéseket a tányérokról, és a mosogatásnál használatos szivacsról egyik tányérról a másikra visszük a szennyeződést, amely egy cöliakiás beteg esetén igen nagy gondot okozhat.

Mosogatógép

Végül, de nem utolsó sorban, keressük fel orvosunkat, mert ez a legbiztosabb, ha meg akarjuk tudni, hogy pontosan mi okozza allergiás tüneteinket, és így már fogunk tudni koncentrálni a megszüntetésre.

 

Blog

Minden ami műszaki cikk, és minden ami az adatok mögött van. Segítünk a döntésben, a választásban, és abban, hogy hogyan hozza ki a legtöbbet eszközeiből.

Kategóriák
Tagek
allergénmentes (4) allergia (5) autófelszerelés (1) baba biztonság (1) baba&mama (1) beépíthető eszközök (1) bébiőr (1) botmixer (1) business box (1) dobozsérült (1) egészség (10) elektromos fogkefe (2) energia (1) epilátor (1) értékcsökkent (1) ételkészítés (6) fagyasztó (1) fesztivál (1) férfi szépségápolás (1) fogmosás (2) fűnyíró (1) garancia (1) garancia hosszabbítás (1) gőzállomás (1) GPS (1) grillezés (2) gyümölcs (1) gyümölcscentrifuga (1) gyümölcsprés (1) hangulat (1) háztartás (41) hűtés (6) hűtőszekrény (3) informatika (1) jótállás (1) kávégép (2) kávézás (3) kert (3) kertápolás (3) kerti eszközök (3) kiterjesztett garancia (1) klíma (3) konyhai eszközök (14) kozmetikai szalon (4) laptop (1) léghűtő (1) légkondi (1) lumea (1) mikró (2) mobil klíma (1) monitor (1) mosás (5) mosogatás (2) mosogatógép (2) mosógép (3) mosó-szárítógép (1) navigáció (1) Nespresso (1) notebook (1) nyár (9) olcsó műszaki cikkek (1) otthon (5) padlóápolás (2) párásító (1) perifériák (1) porszívó (6) recept (2) robotporszívó (1) ruhaápolás (1) sütés,főzés (12) sütő (1) szájápolás (2) számítástechnika (1) szárítógép (2) szépségápolás (6) szépséghibás (1) szórakozás (1) szőrtelenítés (4) takarítógép (4) technológia (3) televízió (1) termékbiztosítás (1) textilápolás (2) tisztaság (16) tudatosság (2) utazás (1) vasalás (1) ventilátor (2) video bébiőr (1) zsírégetés (1)